Staţie de dezlipit digitală vacuum continuu 160÷480°C ZD-915

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 69 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 69 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 13,80lei.


Credit module TBI Pay 3.2.3

183.05 Lei x 4 rate

ZD-915

Produs nou

Staţie de dezlipit digitală vacuum continuu 160÷480°C ZD-915

Mai multe detalii

690,68leiTVA inclus.

12 Articole
12 Buc in Stocul nostru.51 Stoc furnizor la comanda in 3 - 6 zile

- +

Marca: ZhongDI

 
Mai multe informatii
Descriere
Stația de dezlipire a fost concepută special pentru dezlipirea aliajelor fără plumb. Încălzirea rapidă și puterea ridicataă sunt dedicate pentru lipirea / dezlipirea convenabilă și clară a tuturor tipurilor de componente DIP. Structura robustaă, funcționarea cu o singură mână și capaciatatea ridicată de absorbție faciliteaza operarea si pote fi ușor de îndepărtat aliajul de lipit rezidual de pe una sau ambele părți ale PCB  (inclusiv cele cu gauri metalizate) . Acest instrument este utilizat în domeniile cercetării electronice, invatamantului și producției, dar în special în domeniul serviceu-rilor , reparării și dezlipirii pieselor de pe cablajelor aparatelor electronice și a echipamentelor de comunicații.
Temperatura pistolului de dezlipire este controlata automat de către micro-procesor. Electronica de control digital și senzorul de înaltă calitate și sistemul de schimb de căldură garantează un control precis al temperaturii la vârful de lipit. Cea mai înaltă precizie a temperaturii sau temperaturii și un comportament termic optim dinamic în condiții de încărcare se obține prin înregistrarea rapidă și precisă a valorilor măsurate într-un circuit de comandă închis, iar acest design este în special pentru tehnica de producție fără plumb.
Pistoletul de dezlipire cu o putere de 80 W (o putere de încălzire de 130 W) și un spectru larg de vârfuri de lipit (seria N5) pot fi utilizate oriunde în câmpul electronic. Elementul de încălzire este fabricat intr-un invelis ceramic, iar senzorul de pe vârful de dezaburire poate controla rapid și precis temperatura de dezlipire.

Date tehnice:
Statie:
Tensiunea de intrare: 220-240 V
Consum de energie: 140 W
Siguranță principală: 3,15 A
Presiunea ACCUM: 600 mm Hg

Pistol de dezlipire:
Tensiune: 24 V
Putere: 80 W (încălzire nominală 130 W)
Temperatură: 160 ° C ~ 480 ° C
Element de incalzire ceramic
3.37 kg
 
Specificatii tehnice
Culoarealb-gri
Tip ProdusPistol de lipit
Tip LipireCu fludor
 
Descarca

ZD-915_LUT0069.pdf

Manual utilizare ZD915 LUT0069

Descarca (119.78k)
Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 4 customer reviews
Verified purchase

O scula ce se adreseaza electronistilor din clasa medie si inalta ca pregatire si experienta, asta nu inseamna ca nu o poate incerca oricine doreste.
Trebuie citit cu atentie prima data manualul, inteles principiul de functionare, riscurile unei manevrari neatente si nu in ultimul rand cum este asablata aceasta statie (in special pistolul).
"Calcaiul lui Ahile" il reprezinta pistolul care trebuie curatat aproximativ la 384 de dezlipiri ( personal am dezlipit intr-o singura sedinta 25 de CI din care 7 erau DIL16) fara intrerupere. In timpul dezlipirii veti constata ca tubul de sticla se incinge iar in interior (in camera de colectare) incepe sa se formeze un strimer ce creste in directia orificiului de admisie al camerei. Viteza de crestere este influientata de pozitia pistolui (verticala sau orizontala), personal am constatat ca pozitia orizontal usor spre spate incetineste cresterea strimerului.
Recomand ca manevrarea pistolului sa se faca in reprize scurte ferindu-va sa tineti pompa de vacuum in functiune prea mult timp deoarece veti introduce in camera de colectare aer la temperaturi inalte care favorizeaza uzura prematura a sistemului de garnituri si imbacsirea in special al primului filtru (care in treacat fie vorba va fi schimbat destul de des).

Statia ZD915 este proiectata pentru dezlipiri de componente "Through-hole technology" (cu picioruse (electrozi) de conectare trecute prin gaurile PCB-ului). Pentru tehnica SMD, acolo unde este posibil si se doreste, poate fi folosita pentru slabirea (saracirea in aliaj de lipire) zonei de prindere a componentei SMD si folosirea in conjuntie a unei statii cu aer cald (ex: ZD912).

Nu lasati pistolul de dezlipit sa functioneze in mod inutil la temperaturi mari deoarece cel mai mare dusman al sau este temperatura ridicata, recomand revenirea la 160˚C (temperatura minima posibila) sau oprirea statiei.

Contra (dar nu primordiale):
- pompa de vaccum din statie este un pic cam galagioasa;
- capacul si conectorul (camera) de la al doilea filtru as fi preferat sa fie metalic. Nu fortati strangerea capacului in mod excesiv ! Nu infigeti pina la capat furtunul de vacuum in stutul capacului (veti avea nevoie sa -l scoateti cind inlocuiti al doilea filtru);
- demontarea si remontarea pistolui pentru operatia de golire a camerei de colectare de fludor necesita rabdare si indeminare. Aceasta observatie este foarte importanta daca vreti ca pistolul sa ramina functional cit mai mult timp.

Pro:
- comod de utilizat;
- traseele cablajului imprimat nu se ard si nici nu se dezlipesc;
- trecerile (vias-urile) metalizate ale PCB-urilor raman intregi la extragerea componentelor in 90% din cazuri (depinde de mai multi factori pe care nu-i mai amintesc acum);
- cablul de alimentare 220V c.a este un model flexibil;
- cablul de conectare de la pistol la statie respectiv furtunul de vacuum sint flexibile si termorezistente (au protectie prin natura materialelor (cauciuc siliconic) la atingeri accidentale cu elemente incinse), reprezinta un plus foarte important;
- statia are ca piese de rezerva: 1(montata pe pistol)+2 duze, 1+3 filtre mici (pistol), 1+1 filtre mari (al doilea filtru ce se afla pe statie), scule (3 la numar) de desfundat de diametre diferite;
- reglaj digital de temperatura si afisaj mare cu informatii clare despre cum evolueaza statia;
- suportul pistolului este decent si echipat cu tavita si burete de curatare;
- va ramine o mana (din cele doua ;)) la dispozitie.

Date fiind cele de mai sus la care adaug si pretul decent acord 5/5 (4,5/5 pt. acuratete) stele si recomand aceasta statie spre achizitie oricarui entuziast sau profesionist in ale electronicii.

Multumesc ca m-ati citit !

Was this comment useful to you? Yes No
Verified purchase

Customer didn't write any details

Was this comment useful to you? Yes No

Statia este OK.

Statia este foare adecvata la dezlipirea componentelor cu picioruse, atat la placile simplu placate cat si la cele multistrat. Eu, cel putin am folosit-o si la placile de baza la calculatoare la scimbarea condensatorilor.
Asa cum scrie si cel din rewiev-ul anterior, statia nu o poti folosi la dezlipirea de smd-uri, dar precizez ca pentru acest lucru exista alte modele de statii.

Was this comment useful to you? Yes No

Ok

Este o stație care își merită banii, nu prea o poți folosi la dezlipit piese tip SMD, în rest la piesele cu piciorușe este foarte comoda la folosit și utilă. De achiziționat și filtre pentru pistol mai multe, care trebuie schimbate mai des pentru a proteja pompa de vacuum.

Was this comment useful to you? Yes No

Accesorii

39 alte produse în aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

QR code

Meniu