Procedeu Dezarmant de simplu sa transformi PET-uri goale in FILAMENT 3D

FILAMENT Din Sticle PET Goale

filament din pet uri goale
filament din pet uri goale

Dacă știți că majoritatea sticlelor de suc/ bere sunt fabricate din plastic PET, v-ați gândit probabil la modul în care ați putea produce filament din ele și ați avea o sursă nesfârșită de material de imprimare ieftin. [Mr3DPrint] spune că are o metodă și împărtășește câteva videoclipuri care o fac să arate ușor. 

Ne întrebăm dacă calitatea filamentului este la egalitate cu produsele comerciale, dar presupunând că videoclipurile sunt exacte, se pare că filamentul rezultat face treaba.

Detaliile sunt puțin incomplete, dar arată destul de simplu. Primul pas este să scoateți o sticlă neteda fara striatii. Are câteva demonstrații despre acest lucru, unele folosind aer sub presiune în sticlă, iar altele fără. În fiecare caz, totuși, un burghiu ține sticla prin capac și o rotește peste o flacără până când suprafața este netedă.

Odată ce a fost netezit în cea mai mare parte, el taie fundul sticlei și folosește o lamă de ras montată pentru a tăia sticla într-o bandă subțire. Următorul dispozitiv este un capăt cald hot-end standard cu o duză de 1,75 mm montată orizontal. Presupunem că a forat o duză standard cu o gaură de 1,75 mm sau, contabilizând umflătura, poate un pic mai mică.

Probabil, aparatul de ras a produs benzi suficient de înguste pentru a se potrivi cu partea superioară a duzei. 

Împinge plasticul și folosește o pauză de incalzire a imprimantei pentru a-l lega de un șir și o mică mașină trage restul prin înfășurarea acestuia pe o bobină de preluare.

Credem că diametrul filamentului este peste tot și ne-am întrebat dacă așezarea filamentului pe verticală sau orizontală ar da cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, acest lucru pare că ar fi un lucru ușor să vă prindeți împreună dacă doriți să încercați. În comentarii, [Mr3DPrint] menționează câteva intervale de temperatură pentru a începe, dar nu am găsit nicio referință pentru proiectele mașinilor. Pe de altă parte, păreau destul de simple de construit, mai ales dacă aveți o imprimantă 3D.

MAi sunt extrudere pe net insa acestea sunt mai complicate. Majoritatea acestora folosesc însă peleti.

Source: Deceptively Simple Process Turns Bottles Into Filament | Hackaday

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349