Întrebări frecvente UPS Centrala Termica, Baterie, Acumulator :

Întrebări frecvente (înainte de a contacta departamentul de vânzări sau service, este recomandat să citiți următoarele informații)

ÎNTREBĂRI (faceți clic pe întrebare pentru a merge la acesta):

1. Ce tip de baterie este cel mai potrivit pentru dispozitivele UPS ?
2. Cum se calculează capacitatea bateriei pentru o anumită sarcină / consum / durata ?
3. Cat tine bateria ? 
4. Cum se conectează bateriile? Serie ? Paralel?
5. Conexiunea bateriilor in serie
6. Conectarea bateriilor in paralel
7. Ce putere a dispozitivului UPS (alimentare de urgență) ar trebui să aleg ?
8. Este posibil să conectați ieșirea surselor de alimentare neîntreruptibile la rețeaua de domiciliu folosind așa-numitele sigurante automate diferentiale ?
9. Pot sa alimentez frigiderul din UPS ? De ce intra in protectie UPS-ul cand porneste frigiderul ?
10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?
1. Ce tip de baterie este cel mai potrivit pentru dispozitivele UPS ?

La alegerea bateriei (bateriilor), trebuie să țineți seama, printre altele:
– in ce mod va fi folosit setul de baterii (tampon, ciclic)
– tipul bateriei (fără întreținere, AGM, GEL, VRLA etc.)
– tensiunea de intrare a instalației / dispozitivului (12, 24, 48V)
– spațiul disponibil pentru instalarea bateriei (dimensiunile și greutatea bateriei);
În plus, nu uitați să alegeți întotdeauna un set de baterii cu o capacitate totală mai mare decât cererea totală actuală de putere cu min. 10-15%.
Pentru a încărca bateriile ar trebui să utilizați încărcătoarele automate, care, după atingerea tensiunii corespunzătoare pentru încărcarea bateriei sa nu necesite sa deconectați bornele și să mențină o valoare constantă de tensiune, în scopul de a crește durata de viață a bateriei.
Tipul de utilizare de lucru tampon (alimentare de urgență) – bateria este în continuare conectata la circuitul de încărcare și o sursă de alimentare de urgență în caz de pană de curent. După încărcare, bateria consumă un curent minim de conservare, care completează auto-descărcarea.
Utilizare in mod ciclic – Acumulatorul este sursa primară de energie pentru dispozitivul și descărcarea este deconectat de la încărcare și reîncărcat.
Bateriile care nu necesită întreținere nu necesită recompletarea cu apă și întreținere continuă de electrolit (măsurători de densitate, nivel, etc.) Acestea sunt sigilate – poat funcționa astfel, în orice poziție și în condiții normale de funcționare, nu produc gaze prin sigiliul sunt sigur de utilizat și inofensive pentru mediul înconjurător (nr de acid vapori și pericolul de opărire cu acid sulfuric) și nu necesită o cameră specială, ventilație forțată, comparativ cu bateriile convenționale au o rezistență internă mai mică și sunt în medie de 70% mai mici și 50% mai ușoare pentru o anumită capacitate.
Bateriile marcate ca SLA acide cu plumb-(sigilat plumb-acid – sigilat plumb-acid) sau VRLA (Valve Reglementată plumb-acid – plumb-acid supapă reglată), datorită avantajelor și proprietățile lor, functionale din ce în ce înlocuiesc bateriile tradiționale plumb-acid și alcaline, precum și baterii nichel-cadmiu.
În prezent, bateriile fără întreținere sunt realizate în două tehnologii:
AGM (Absorbit Glass Mat) – electrolitul este prins (absorbit) în separatoarele cu fibra de sticla de mare porozitate, situată între plăcile acumulatorului.
GEL (gel) – electrolitul este prins în formă de gel.
Bateriile fabricate în tehnologia AGM au o rezistență internă mai mică, ceea ce înseamnă o mai mare tensiune la bornele și mai lungi, mai ales la livrarea de curent ridicat. Cu aceleași dimensiuni, ele au de asemenea o capacitate mai mare, deoarece o parte din electrolit în bateriile cu gel este un agent de gelifiere. Bateriile Gel disipă mai bine căldura generată în baterie la furnizarea de curent. Ele sunt, de asemenea, mai rezistente la vibrații și șocuri. Acest avantaj este important pentru aplicațiile mobile și portabile . Fiecare celulă de baterii are o supapă de auto-etanșare unidirecțională care se deschide atunci când presiunea din interiorul bateriei crește (ex. Atunci când este supraîncărcată) și eliberează gazele din exterior pentru a proteja recipientul împotriva spargerii.

Bateriile care nu necesită întreținere utilizează un proces de recombinare, adică reacții chimice, datorită cărora oxigenul și hidrogenul generat în timpul supraîncărcării și într-o celulă clasică sunt descărcate în atmosferă, rămân în acumulator sub formă de apă și elimină necesitatea de a-l completa.

Pe baza informațiilor de mai sus, o serie de teste de service și opiniile clienților noștri pentru dispozitivele noastre, vă recomandăm să selectați acumulatorii AGM fără întreținere.
2. Cum se calculează capacitatea bateriei pentru o anumită sarcină / consum / durata te timp ?

Când selectați o sursă de alimentare neîntreruptibilă (tampon) pentru o aplicație, va apărea parametrul de timp de rezervă în timpul funcționării invertorului in functie de capacitatea bateriei. Standardul PN-EN 50131-6 defineste acest timp prin:
Wa = [(Pu + Pz) * T] / 0,9
Q = 1,25 * (Wa / V)

în cazul în care:

Wa – numărul de ore ale sistemului în timpul specificat de noi și la 90% eficiență (0.9)
Pu – putere nominală a dispozitivului conectat [W]
Pz – puterea consumată de sursa de alimentare neîntreruptibilă în regimul de mers în gol [W]
T – timpul de lucru necesar sistemului [h]
Q – capacitatea bateriei [Ah]
1,25 – factor care ia în considerare scăderea capacității bateriei datorată îmbătrânirii
V – tensiunea bateriei [V]
Exemplu: Aparatele noastre necesita intr-o funcționare continuă de 500 W, sursa de alimentare neîntreruptibilă de urgență consumă aproximativ 0,5 A și 12 W. Vrem ca sistemul nostru să funcționeze timp de 5 ore în funcționare continuă.
Wa = [(500 + 6) * 5] / 0,9 = 2530 Wh / 0,9 = 2810 Wh
Q = 1,25 * (2810/12) = 1,25 * 235 Ah = 295 Ah
Calculele arată că avem nevoie de o baterie cu o capacitate de aproximativ 295 Ah pentru a furniza un dispozitiv continuu de 500 W timp de 5 ore. În acest caz, putem, de exemplu, să alegem 3 x aku AGM 100 Ah și să le combinăm în paralel, ceea ce ar trebui să indeplinească cerinta de rezerva de timp .

3. Cat tine bateria ?

Aplicand formula de mai sus am calculat o serie de valori uzuale care sa va poata ajuta sa aveti usor o valoare apropiata:

 Timp aproximativ de funcționare a sursei de alimentare
Sarcina – consum /Acumulator50 W100 W200 W300 W450 W
18 Ah3 ore1 ora 40 min.1 ora40 min.25 min
33 Ah5 ore3 ore1 ora 30 min1 ora40 min
40 Ah6,5 ore3,5 ore2 ore1 ora 15 min55 min
55 Ah8 ore4,5 ore3 ore1 ora 40 min1 ora 10 min
65 Ah10 ore5,5 ore3 ore 45 min2 ore 10 min1 ora 40 min
100 Ah16 ore9 ore6 ore3 ore 25 min2 ore 15 min
4. Cum se conecteaza bateriile ? Serie ? Paralel ?

Bateriile / acumulatorii pot fi combinate în următoarele moduri:
– în serie: pentru a obține o tensiune mai mare;
– în paralel: pentru o capacitate mai mare;
– serie -paralel : pentru o tensiune mai mare și o capacitate mai mare a setului

5. Conectarea serie a bateriilor

Bateriile sunt conectate în serie pentru a obține o tensiune mai mare. Prin conectarea a două baterii 12V în serie, o baterie de 24V, patru baterii de 12V sau două baterii 24V vor primi o baterie de 48V etc.
Când conectați bateriile în serie, amintiți-vă despre cerințele pentru bateriile individuale, acestea trebuie să includă:
– aceeași capacitate;
– rezistență internă similară;
– aceeași marcă și tip;
– dintr-o serie de producție;
– cu o uzură similară;

Daca folositi aceasta modalitate de conectare va recomandam sa parcurgeti articolul Ce este egalizatorul de baterii (battery ballancer) și de ce este necesar acest sistem? 

6. Conectarea paralelă a bateriilor

Bateriile sunt conectate în paralel pentru a obține o capacitate mai mare. Prin conectarea a două baterii în paralel, va rezulta o baterie cu o capacitate totală a acestor două baterii. De exemplu: 1 x AGM 12V 100 Ah și 1 x AGM 12V 150 Ah, conectate în paralel, rezulta o baterie AGM 12V cu o capacitate de 250 Ah.
Cele mai bune rezultate sunt obținute prin combinarea bateriilor cu aceiași parametri (capacitate, grad de uzură, rezistență internă). Cu toate acestea, în ceea ce privește repetabilitatea parametrilor bateriilor individuale conectate în paralel, cerințele sunt mult mai mici decât în cazul conexiunilor în serie. Cerința de bază este aceeași tensiune nominală – același număr de celule (celule) monobloc conectate.
În cazul conexiunii paralele, este posibilă combinarea:
– baterii de diverse capacități;
– baterii de la diferiți producători;
– diferă semnificativ în ceea ce privește gradul de uzură;

7. Ce putere a UPS-ului (sursa de tensiune de urgență) ar trebui să aleg?

În dispozitivele de alimentare de urgență UPS există doi parametri cei mai importanți pentru care trebuie să fiți atenți atunci când alegeți . Este vorba despre puterea continuă (utilă) și puterea instantanee (supraîncărcare). Înregistrarea puterii eșantionului se prezintă după cum urmează: 1000/1500 W sau 2000/4000 W. Primul parametru este întotdeauna puterea utilizabilă, adică cea care determină puterea care poate fi acționată într-o funcționare continuă de către sursa de alimentare. Al doilea parametru determină cantitatea de energie care poate fi furnizată de sursa de alimentare într-o suprasarcină, adică în timpul funcționării până la aproximativ 1 s la sarcina maximă.
Să presupunem că avem un astfel de set:
– Un dispozitiv A de 100 W
– dispozitiv B 400 W
În total, avem aproximativ 500 W în funcționare continuă, totuși, unele tipuri de dispozitive, cum ar fi dispozitivele cu inducție activă, cer la pornire o putere nominala mult mai mare. Să presupunem că dispozitivul A solicita la pornire aproximativ 300 W.
A rezultat din calcule:
– putere continuă / utilitară (500 W)
– putere instantanee / suprasarcină (700 W)
Sursa de alimentare ar trebui să aiba o rezerva de aproximativ 15-20% din putere, avem nevoie de o sursă de alimentare care să reziste la o putere continuă de 600 W și o putere instantanee de 840 W. Acești parametri sunt îndeplinite de sursa de alimentare de urgență sinusPRO 1500 E (1000/1500 W).
În acest fel, puteți verifica cu ușurință dispozitivul potrivit pentru instalarea dumneavoastră și nu  unul subdimensionat pentru cerintele dvs.

8. Este posibil să conectați ieșirea surselor UPS-urilor la rețeaua de acasă folosind sigurantele automate diferentiale ?
nu este permisa conectarea prin sigurante diferentiale


Adesea, clienții după achiziționarea unei surse de alimentare neîntreruptibile, de exemplu: sinusPRO 2500 W doresc să conecteze o ieșire de 230V a sursei de alimentare la rețeaua de domiciliu folosind așa-numitele sigurante diferentiale.  Din păcate, această conexiune este incorectă și poate deteriora UPS-ul. Prin conectarea ieșirii de 230 V la protecția curentului diferențial principal din clădire, accesăm faza (P), zero (N) sau masă (PE) din rețea direct la ieșirea invertorului nostru. Tensiunea din spate la ieșirea invertorului îl va deteriora sau va cauza erori.
Dacă doriți să alimentați unele dintre dispozitivele din rețeaua de domiciliu, trebuie să separați circuitul diferențial de curent de la ieșirea alimentatorului PSU de restul sigurantelor din clădire.

 

Pot sa alimentez frigiderul din UPS ? De ce intra in protectie UPS-ul cand porneste frigiderul ?

La pornire motoarele de frigider au un impuls / varf de consum foarte mare. VEdeti in poza de mai sus . In mod normal motorul consuma 200w dar la pornire pentru o fractiune de secunda consumul ajunge la 900w.

Din acest motiv , daca alimentam frigiderul din UPS , acesta (UPS-ul ) intra in protectie de supra incarcare / overload.

Fie alegeti un UPS de putere mai mare fie, va orientati la un frigider modern cu invertor care nu are acest impuls la pornire.

10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?

10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?

Au fost raportate la o sedie de centrale VAillant si Phorotherm erori cand UPS-ul comuta pe baterie.

Aceasta situatie a fost discutata mult si pe forumuri gen :

https://www.elforum.info/topic/83483-ups-centrala-termica/#comments sau https://forum.softpedia.com/topic/1034698-ups-centrala-termica-nu-functioneaza/page__st__18 sau https://forum.softpedia.com/topic/1034698-ups-centrala-termica-nu-functioneaza/page__st__18

IAta cativa pasi care trebuie urmati :

  • Verificati ca priza are impamantarea conectata
  • incercati si rotiti stecherul in priza
  • in manualul de instalare de la un model de Buderus este mentionat ca pentru a pastra verificarea de ionizare trebuie adaugat un rezistor de 1M Ohm intre impamantare si priza de null. aceasta este documentata in manualul de utilizare al centralei de exemplu :

155 thoughts on “Întrebări frecvente UPS Centrala Termica, Baterie, Acumulator :”

  1. Buna,
    Bun materialul. Am totusi o mare intrebare(si rugaminte).
    Pot /cum sa conectez iesirea de 220v in paralel de la mai multe UPS identice, pentru a obtine o putere utila mai mare , pe partea de 220Vca.
    Vreau sa conectez in paralel 3,4, UPS, identice pe partea de 220V.
    Credeti ca e posibila o canectare, fizica, sau chiar prin intermediul unor bobine de soc, (CuEm de 1,..mmp, si spire relativ putine, zeci de spire), fara a distruge UPS?
    Multumesc!

    Reply
  2. buna,am un consumator de 1500w.daca fac ups pretul energiei este mai ieftin sa merg pe baterii continuu sa platesc incarcarea cumulatorului sau direct la reteaua de 220v,multumesc

    Reply
    • buna ziua,
      daca puteti sa incarcati bateriile din alta sursa decat reteaua electrica (gen panouri solare sau si mai bine eoliana / generator) atunci da are rost folositi invertor.
      Altfel este mai eficient sa alimentati doar de la 220V.
      Toate transformarile (220->12V->220v) sunt moduri in care se pierde din eficienta energetica.
      Solutiile UPS se folosesc doar atunci cand nu avem alta sursa de energie.

      Multumesc,
      Daniel

      Reply
    • Daca e din reteaua dumneavoastra, pierdeti banii. Daca e din reteaua de la job (de exemplu), in curand va va durea spatele de la carat acumulatorii. Ce nu dati pe curent, dati pe recuperare, medicamente, poate chiar mai mult…

      Reply
    • Buna ziua,
      Se recomanda incarcarea cu 10% din capacitatea acumulatorului. Astfel rezulta un termen de incarcare de 10 ore daca bateria este descarcata complet.
      Ups-urile din seria sinus au posibilitatea selectarii unui curent de incarcare de 5A si 10A.
      Tot ups-urile acestea au un mod de incarcare inteligent care monitorizeaza cat s-a descarcat si incarca exact cat trebuie.

      pentru un acumulator de 70ah ati putea sa alegeti 10A curent de incarcare (un pic mai mare) si probabil o incarcare completa ar fi in 7 ore.

      Oricum trebuie sa aveti in vedere ca nu este buna pentru acumulator o descarcare pana la 0 a acumulatorului.

      Multumesc,
      Daniel

      Reply
      • Buna ziua,

        Abia ce am achizitionat sursa de cateva zile pentru un termosemineu cu peleti de 24kw.Dupa ce l-am conectat la sursa a scazut randamentul arderii peletului.Daca il alimentez direct de la priza,lucreaza in parametri normali.Aveti idee care ar putea fi cauza?Momentan am deconectat “centrala” de la sursa.

        Multumesc

        Reply
        • Buna ziua,
          din puct de vedere electric nu este nici o diferenta intre retea si iesirea invertorului.
          Mai mult decat atat aceste UPS-uri au si functia de stabilizator de tensiune.
          Spuneti-mi va rog sunt diferente mari intre tensiunea de intrare si cea de iesire ?
          Cand spuneti ca a scazut randamentul arderii la ce va referiti ? Ramane mai multa cenusa ?

          Multumesc,
          Daniel

          Reply
          • Salut,

            Legat de diferentele de tensiune ,voi reveni dupa ora 16.Ramane mai multa cenusa si scoate foarte mult fum.Avand tiraj fortat,ventilatorul este mai lent.

            Multumesc

          • Buna ziua,
            Ce pot sa va asigur este ca dpdv electric iesirea electrica este absolut identica cu intrarea .
            Nu pot sa comentez la partea cu mai mult fum. Poate ca ventilatorul este comandat de electronica centralei in functie si de temperatura de afara . e doar o supozitie.
            Daca ati cumparat produsul de la noi si vreti o asigurare suplimentara va putem trimite un nou UPS la schimb .
            Multumesc,
            Daniel

          • Buna,

            L-am luat de pe emag,dar livrat tot de catre voi.Eventual ii voi face retur acolo(dar daca pot trimite la voi,ptr mine este ok).

            Multumesc

  3. Salut,

    Folosesc sursa pe un termosemineu cu peleti de 24kw.de cand l-am conectat la sursa…nu mai are acelasi randament,evacuarea fiind mai lenta.daca o conectez direct la priza,lucreaza in parametri normali.aveti idee care ar fi cauza?

    Multumesc

    Reply
    • Bună ziua, am observat în dupamiaza asta ca ups-ul încarcă incontinuu bateria, asta fără sa se fi întrerupt curentul electric de la rețea, eu pus-o pe baza ca am lăsat usa deschisă și sunt în jur de 3 grade, credeți ce o problemă? Mulțumesc.

      Reply
      • DAca incarca in continuu inseamna ca acumulatorul este sulfatat si nu mai ajunge la tensiunea de 13.8- 14 v. de aceea incarca.
        PE de alta parte cand este temperatura coborata capacitatea bateriei scade dramatic.

        Reply
  4. Buna,

    Revin cu diferentele de tensiune:variaza, cea care iese fiind mai mica decat cea care intra.
    Ex: input 235/240,output 214/217…uneori fiind la fel ca cea care intra.Daca reusesc,voi masura tensiunea care iese din sursa,nu ce afiseaza!

    Multumesc

    Reply
    • Probabil este un răspuns târziu. Enel dă tensiune mare lângă punctul de transformare ca să ”ajungă” și la periferia zonei deservite.
      Ziua nu este o problemă, noaptea, da. UPS-ul ”protejează” la supratensiune, dar o face în trepte de 10%, cam grosier. Deci primește 240, scoate 216. Paradoxal, ne trezim cu tensiune mult prea mică. Și reciproca este valabilă: dă Enel 215V, UPS-ul scoate 237.
      Adică suntem pe invers față de consumatorii ne-UPS-ați.
      Oricum, am bănuiala că și ventilatorul centralei/termoșemineului este ușor obosit, poate și din cauza supratensiunii constante în care a lucrat anterior.
      Și toate astea, ironic, se întâmplă noaptea, exact când e frig și trebuie să funcționeze încălzirea.

      Reply
    • Buna ziua,
      Asa cum spune articolul , in conectarea paralel este posibil.
      Este de dorit ca cei 2 acumulatori sa fie in stare cat de cat buna. Adica nici unul dintre ei sa nu aiba nici un element in scurt sau intrerupt.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  5. Buna ziua. Folosesc un UPS APC de 550 w. Am o pompa la centrală de 70 w consum. Ce autonomie am cu un acumulator de 72AH ? Va mulțumesc !

    Reply
    • Acest model de ups are incorporat un acumulator de 12v si 9Ah. daca i-l adaptati sa foloseasca o baterie exterioara de 72ah , aplicand formula din tabel probabil aproape 10 ore.
      Multumesc

      Reply
    • Buna ziua,
      In principiu ce pot folosi. trebuie sa grupati celulele pentru a avea o tensiune de 12v. UPS-ul incarca pana la 14.4V si atunci opreste incarcarea.
      Puteti sa ne dati mai multe detalii despre ce tip de celula aveti ?
      Multumesc

      Reply
  6. Am o centrala pe lemne cu gazificare(numerus 35kw) consum 260w(3pompe și un ventilator) ce ups și acumulator imi trebuie pt.o întrerupere a curentului de cca.4-5ore. Ce pret au împreună? Multumesc

    Reply
  7. Buna ziua,
    Ce UPS (cu ce parametri) trebuie sa achizitionez pentru a putea incarca o baterie Rombat Cyclon 12 V, 110 Ah, 900A (EN) ? Multumesc.

    Reply
    • Buna ziua,
      toate ups-urile au posibilitatea de selectie curent de incarcare 5A sau 10A.
      puteti sa lasati 10A curent de incarcare si este exact valoarea recomandata de 10% din capacitatea totala a bateriei.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
        • Nu trebuie sa luati aceste valori ca si foarte fixe. Este o recomandare. Puteti sa incarcati cu 10A o baterie de 110Ah. VA dura un pic mai mult de 10ore.
          Oricum valorile aceastea sunt duse la extrem. nu se recomanda sa descarcati complet bateria .

          Reply
  8. buna ziua,
    am comandat de la dumneavoastra un ups volt polska 500VA 350w SINUS PRO-500E ( are in compenenta si stabilizator de tensiune si redresor), mentionez ca am o centrala de 35kw( consum electric 200W -conform cartii tehnice), din momentul punerii in fuctiune a centralei, au aparut erori la centrala, cel care a pus-o in functiune sustine ca de vina ar fi stabilizatorul de curent , deoarecere este pe releu si ca nu ar face fata, mi se recomanda un stabilizator de curent de minim 600W1000VA, pentru ca centrala (rezistenta care produce flacara) sa mearga in parametrii.
    Va rog sa imi spuneti daca pot lega la UPS-ul existent un astfel de stabilizator,UPS-ul sa il folosesc in cazul unei pene de curent, si legat la acesta un stabilizator de 1000VA 600w (asa cum mi s-a cerut);

    Reply
  9. Buna ziua, pentru o centrala pe lemne cu gazeificare al carei consum specificat este de cca 144 w plus 4 pompe de 44w fiecare (total 320w) este suficient un ups : Sursa tensiune UPS centrala termica 800VA 500W – baterie externa (neinclusa) sinusPRO-800W, acesta pana la urma fiind de 500 sau de 800 de watti ? Sau UPS 1000VA 700W ?
    Ups-ul va trebui sa indeplineasca in 99% din timp functia de stabilizator iar pentru pene de curent va fi cuplat la o baterie auto.
    Va multumesc,

    Reply
    • Buna Ziua
      La acest consum este suficient Sinus 800 – Acesta are capacitatea maxima 500W. Cred ca ar fi acoperitor chiar si Sinus 500 – 350W insa ar fi mult prea la limita.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  10. Problema conectarii iesirii UPS-ului la reteaua de domiciliu apare doar in cazul interpunerii unei sigurante diferentiale, sau in cazul oricarei sigurante?

    Reply
    • daca puteti sa ne dati un pic mai multe detalii am putea sa ajutam mai bine. nu am auzit sa fie probleme cu siguranta diferentiala. Apar probleme doar in cazul unei izolatii proaste fata de masa

      Reply
  11. Buna seara , la un motor de 48v , 500w si 30A montat pe un scuter ,ce baterie ar trebui sa folosesc , sa merg cat mai mult….multumesc.

    Reply
  12. Bună ziua! Am tot citit explicațiile de pe site, însă nu am reușit să ajung la o concluzie cu tipul de UPS necesar pt centrala mea Viessman de 35Kw; îmi puteți oferi o recomandare (să nu fie la limita de jos)? Mulțumesc!

    Reply
  13. Salut colegi as vrea sa ma bag si eu in seama cu o vorba ,daca am bateria de 12 v in 14 amp 2 bateri legate in paralel si vreau săi măresc durata de condus a motoarelor (5) cu o baterie auto (exemplu ) de 12v ,50 amp e posibil sa meargă sau 100% se arde placa sau motoarele , vreau săi măresc durata de condus a masini (a copiilor )

    Reply
    • Buna Ziua,
      DAca veti conecta corect (Adica sa respectati polaritatea alimentarii) un acumulator de capacitate mai mare nu se va intampla nimic rau. SA nu conectati un acumulator de tensiune mai mare , atunci ar putea aparea probleme.
      As vrea sa va intreb cum incarcati acel acumulator ? MAsinuta aceea are si redresor incorporat ?
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  14. Salut Daniel dece am zis 50amp pe tru ca vreau sa pun bateria de la masina personală pe masina copiilor sa se joace cat mai mult cu ea si dc o sa meargă ma gândeam sa cumpar un banc de bateri litiu 18650 facut in 12 volți cu 50 amp iarasi dece pentru ca e mai ușoară fata de bateria de la masina personal si da am un încărcător pentru bateriile care le-am primit odată cu masina ,,,App eu de la + baterie mai am o punte redresoare (nu stiu exact daca se chema asa) si scrie pe ea L2 Series 17 A trece + de la baterie prin acea punte dar tot nu mi-ai zis voi avea o durata de joaca mai mare sau nuu,mersi Daniel

    Reply
  15. Se poate alimenta un frigider la un UPS cu unda sinusoidala simulata? Sau e obligatoriu sine pure? Care ar fi dezavatajul/consecinta?

    Reply
    • Motorul functioneaza corect cu unda sinusoidala. cu cea simulata se va incalzi mai tare. nu este recomandat. insa pentru perioade scurte…

      Reply
  16. Buna ziua.
    Am cumparat de la dumneavoastra ” UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa”
    Vreau sa alimentez centrala termica si cateva accesorii in momentul in care am o pana de curent. Ca si putere necesara 300w. De cati amperi ar trebui sa iau bateria ca sa am independenta energetica undeva in jur de 3 ore.
    Multumesc.

    Reply
  17. Buna ziua,
    As dori sa cumpar UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W si as dori sa stiu daca se poate conecta impreuna cu un stabilizator cu servomotor si daca da ar fii recomandat sa fie stabilizatorul primul sau UPSul? Acest setup a fost recomandarea instalatorului pentru a alimenta o centrala pe az Veissman de 37KW.
    Multumesc

    Reply
  18. Bună, eu am o centrala viadrus 30kw și o singura pompa ferro care pe treapta 2 consuma 190w, am un ups de 700 W lam luat mai mare deoarece sar putea sa pun un puffer si o să-mi mai trebuiască pompe… Și o baterie externa de 120ah match… Și îmi ținea 3.5 ore maxim… Nu îmi dau seama de ce asa puțin… Acuma după 1 an îmi tine 1 ora jumate… S-o fi defectat bateria asa singura? În acest 1 an de când am sa luat curentul de 2 ori atâta… Afectează bateria ca sta încărcată tot timpu și trece curentu prin ea ups și pompa?? Care ar fi problema

    Reply
    • Ce marime are pompa respectivă de consumă 190W.
      Probabil este modelul 25-80 / 180

      La un calcul aproximativ 15 ore de funcționare zilnică x 30 zile = 450 ore pe lună

      450ore x 5 luni = 2250 ore pe an (aproximativ)

      2250 ore × 190 w ora – 427 kw an

      1.Dacă doriți să reduceți consumul de energie electrică interesați vă despre pompele din clasa A de la grundfos.

      2. Nu cunosc configurația instalației dumneavoastră însă dacă pompa este supradimensionată nu face decât să risipească energie. Totodată dacă se montează o pompă noua subdimensionată nu o să încălzească eficient + că o să fie mereu in sarcină maximă.
      Concluzia o puteți trage cu un instalator cu experiență! Dacă vă este suficientã o pompă de 25-60/180, unn 25-60/180 de la grundfos consumă maxim 45W, ceea ce in 10 ani înseamnă o economie de 3.000kw 😅

      Reply
  19. Am si eu o întrebare . La un acumulator de 12 V , 200 A ce UPS pot folosi , am avut unul de 500 w și sa stricat …….
    Mulțumesc…..

    Reply
  20. Buna ziua! am un UPS iar in momentul cand il pornesc indiferent daca este conectat la o baterie pentru UPS.uri sau la o priza normală în momentul in care il aprind da sa plece dupa care se aude un piuit, se oprește și apare un triunghi cu semnul exclamații cu erroare . Aveti idee ce se intampla? Multumesc

    Reply
    • Buna Ziua,
      Nu am inteles bine cand da eroare. CAnd se opreste curentul si trece pe baterie ? ATunci este foarte probabil ca acumulatorul sa nu mai aiba capacitatea sa stocheze energie.

      Multumesc,
      Daniel

      Reply
      • ::exact așa am pățit eu deci când este UPS băgat în priză incarca și când îl scot din priza și rămâne pe baterie piuie câteva secunde și se stinge “”am văzut că apare triunghiul cu semnul exclamări in interior am bateria de 110Ah bateria find noua UPS este 500w

        Reply
  21. Buna ziua,
    Am cumparat un UPS pentru PC, are 2 prize pentru iesire curent.

    Intr-una dintre prize voi lega PC-ul, iar intrebarea mea este:

    Pot lega un prelungitor cealalta priza, pentru alti consumatori? (monitor, incarcator telefon etc.)

    Reply
    • buna ziua,
      Bineinteles. multa lume foloseste prelungitor. ideea este totusi sa nu depasiti consumul total.

      Multumesc

      Reply
  22. Buna ziua,
    Am achizitionat de la dvs. Volt Sinus Pro 800 VA, 500W.
    1. Ce baterie externa imi recomandati pentru a asigura functionarea pompei de recirculare de la termosemineu, model Wilo 50 Hz, prevazuta cu 3 trepte de putere, treapta a treia avand 0.58 A si 132 W?
    2. La ce foloseste butonul albastru de pe panoul frontal al sursei, aflat sub cele 3 leduri verzi aprinse, avand inscriptia Output@Inverter On/Off? Trebuie sa se tez ceva de la el?
    3. Care ar pe scurt pasii penreu punerea in functriune, eventual anumite setari pe sursa Sinus Pro de la butoanele disponibile?
    Multumesc!

    Reply
    • buna ziua,
      TRebuie sa ne spuneti ce autonomie doriti sa aiba solutia. As pune un minim 55ah.
      Acel buton este de pornit / oprit invertorul.
      Pentru punere in functiune . alegeti in spatele ups-ului curentul de incarcare , 5 sau 10A in functie de ce baterie aveti (se recomanda incarcarea sa fie cu 10% din capacitatea bateriei)
      conectati cablurile la baterie. Atentie ! Rosu la +
      tineti apasat butonul albastru 4 secunde sa porneasca si gata !
      Multumesc

      Reply
      • Buna ziua,
        Bateria Rombat Tempest, 12V 100Ah, baterie semitractiuene, este buna pentru pompa de recirculare de la centrala?
        Daca ar fi sa aleg, dintre urmatoarele, pe care o recomandati:
        1. Rombat Tempest 100 Ah – baterie semitractiune
        2. Rombat Cyclon 100 Ah, 800 A(EN), tehnologie Calciu, fara intretinre
        3. Rombat AGM-VRLA 70 Ah, 720 A(EN), – tehnologie Start/Stop
        4. Rombat Premier 75 Ah, 750 A(EN), – tehnologie super-calciu/total etansa

        Reply
        • Nu știu ce acumulator să alegeți dar vă recomand să schimbați pompa de recirculare cu una din clasa A de eficiență energetică. Alpha l2 cu un consum de 5-45W. La un calcul simplu pompa de recirculare funcționează peste 20 ore zilnic.

          20×30 zile = 600 ore

          600 ore× 130Wputerea maximă – pompa actuala suma rezultată inmulțită cu câte luni pe an funcționează..o căruță de bani.

          Reply
  23. Bună ziua,
    Se observă pe spatele “UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa” un buton ON/OFF – Solar priority/AC priority. Ce rol are acel buton?
    Mulțumesc

    Reply
    • buna ziua
      Acel buton este prezent la cele cu S la sfarsit gen 800S. si nu la 800e. Si precum spun incearca intai sa consume tot din baterie si apoi sa treaca pe retea.
      Sincer nu prea vad utila functia aceea decat limitat.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  24. Am cumparat un ups well commander 600w, pentru o centrala pe peleti. De la instalare, ventilatorul nu s-a oprit deloc. vreau sa stiu daca e normal sau nu si daca nu ce trebuie sa-i fac. Multumesc,

    Reply
    • buna ziua
      verific cu colegii de la tehnic. in general ventilatorul functioneaza atata timp cat are o sarcina. de genul : incarcare baterie sau generare 220. spuneti-mi bateria este in stare buna ?

      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  25. buna ziua, am o centrala lafat sm. eco 35 kw si am montat.o la un ups strong 20000va si 1400w… in momentul cand trece pe baterii.. centrala pare sa intre in avarie… merge puțin se oprește 2 secunde… si tot asa… ce ma sfătuiți sa fac?

    Reply
    • buna ziua,
      Ce eroare apare pe centrala ? Este posibil sa fie o eroare de ionizare gaz. Trebuie un transformator de separare sau o rezistenta 1MOhm intre null si impamantare (dar va rog sa nu facet dvs asa ceva !) .
      pe ups apare un semn de eroare ceva ?

      Daniel

      Reply
      • buna ziua. daca intra in protectie “ionizare flacara” trebuie discutat cu service-ul de centrala. se pune un transformator separator sau o rezistenta de 1mohm intre null si impamantare. Multumesc

        Reply
  26. Am o centrala pe lemn cu gazeificare junkers p= 38 kw cu un ventilator de 50w si 2 pompe clasice insumand 200w -total 250w.Ce pachet imi recomandati sursa + acumulator – ptr. 3-5 ore de functionare.

    Reply
  27. Buna ziua,
    Am comandat UPS VOLT Polska Sinus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa, cod produs SINUS-PRO-800E si am primit UPS VOLT Romania Sinus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa, cod produs: VR-SINUS-PRO-800E, Daniel spunandu-mi pe email, pe 01.03.2021, ca e acelasi lucru. Manualul de utilizare din cutie este al primului UPS. In afara de faptul ca este foarte foarte succint, intreb: are acest UPS AVR (AutoVoltageRegulator) caci tensiunea de intrare afisata este egala cu tensiunea de iesire, iar eu ma asteptam ca cea de iesire sa fie 220 V (+/- 2-5 V) in cazul in care tensiunea de intrare este mult mai mare! Sau eu nu inteleg ce inseamna AVR? Pentru ca nu-mi place sa alimentez centrala cu 236-240 V, cat am eu alimentare aproape 24 din 24 h, si pentru a proteja centrala la opriri de tensiune si reveniri rapide si repetate de ordinul secundelor, inca de la montare imi protejez centrala cu un WELL AVR-SRV-1000VA-WL. Acum am UPS-ul Volt Romania SNUS Pro 800VA 500W (cel negru), alimentat de la retea (cu baterie ROMBAT Premier 55Ah noua) iesirea UPS-ului in intrarea AVR-ului WELL, iesirea acestuia alimentand centrala. Totul a functionat OK, de la inceput, UPS-ul a incarcat bateria (pe 5A) cateva zeci de secunde, apoi ventilatorul s-a oprit, bateria fiind full. Tensiunea la retea 238 V masurata si afisata de UPS (verificate de mine cu voltmetrul) tensiunea furnizata de AVR WELL 223 V (verificata de mine cu voltmetrul), insa, simbolul de overloading de pe UPS este aprins-albastru, desi nicio bara din cele 5 de pe semicercul de jos al indicatorului pe care-l banuiesc ca reprezinta loading nu este aprins. E normal sa fie asa? Nu am incercat inca, dar o voi face, voi pune mai intai, la retea, AVR-ul WELL, in el voi pune UPS-ul VOLT (asa va fi si el protejat de nenorocirrile din reteaua ENEL-Muntenia Sud) apoi voi pune centrala in UPS. Astept si un manual de operare, pe email, daca se poate, dar si sfaturi. Multumesc!

    Reply
  28. Buna Ziua ! As dori sa va intreb daca pot sa folosesc sursa de la centrala ca sursa de alimentare de 12v la o autorulota la un consum de 10A la 12 V?Eventual cu sau fara acumulator.(avand in vedere ca atunci cand este conectata la 22o v , furnizeaza 12v pentru incarcarea acumulatorului). Multumesc

    Reply
  29. Buna ziua! Am achizitionat in Noiembrie 2017 un UPS centrala termica VOLT sinus PRO-800E 800VA 500W si Acumulator VRLA Ultracell cu GEL 12V, 100Ah UCG100-12. Acest asamblu a functionat perfect pana de curand. Acum nu mai se opreste din incarcarea bateriei. La un moment se opreste incarcarea pentru o secunda si apoi se reia incarcarea bateriei. Mereu a fost selectata optiunea de incarcare pe 5A. Am incercat si varianta de a lasa centrala sa descarce bateria mai multe ore. Dar procesul de incarcare tot nu se opreste. Este posibil ca acumulatorul sa fie defect avand 4 ani de functionare? Ce imi recomandati? Multumesc!

    Reply
    • buna ziua. scuze de raspunsul intarziat. cu siguranta acumulatorul are elementi in scurt si nu reuseste sa mai fie incarcat la 14.2 v. verificati prima data si cu un alt acumulator

      Reply
    • acumulatorul depinde de ce autonomie doriti sa aveti si ce consumatori aveti. vedeti va rog articolul din aceasta pagina. este recomandat un acumulator AGM

      Reply
  30. Buna ziua,
    Este ok sa folosesc o sursa de 300W pentru o centrala pe gaz de 35Kw? si ce acumulator trebuie sa folosesc?

    Reply
  31. Bună ziua. Am o centrala pe peleti Arca Granola 30 kw. Din ce am studiat, dacă ar merge toți consumatorii concomitent ar avea un consum sustinut de cca 1100 w. Probabil mai mare când pornesc motorul și pompele. Este vorba de o rezistenta, un motor pentru snec,
    2 ventilatoare, 3 pompe. Ce ups îmi recomandați, ce acumulatori și dacă sunt cel puțin 2, cum sa-i leg? Va mulțumesc!

    Reply
  32. Buna ziua.
    Am aces UPS de anul trecut. Il folosesc la o centrala pe peleti. Anul trecut amers fara probleme. In vara l.am scos din priza pg ca nu mai aveam nevoie de el iar acum aprox o luna l.am pus in functiune. Problema este la la cateva secunde (aproximativ 20) se aude un beep. El functioneaza normal numai ca acel beep se aude incontinuu la un interval de aprox 20 de sec. Ce ar putea avea?

    Reply
  33. Buna ziua!
    M-ar interesa un model de UPS pentru centrala care sa aiba si posibilitatea incarcarii la panouri fotovoltaice (MPPT). Ce variante imi recomandati? multumesc!

    Reply
  34. Bună seara, în urmă cu o lună am cumpărat un ups volt de 500w pentru o centrală pe lemne.Acum ups s-a defectat,nu mai afișează nimic și se aude un sunet.Care poate fi defectiunea? Mentionez ca ups este conectat la o baterie de 155 AH defectiunea pote fi din cauza bateriei find prea mare

    Reply
    • buna ziua. nu este defect din cauza de baterie prea mare. DAca este cumparat de la noi va rog sa-l trimiteti la service /constatare . (insa noi nu mai avem stoc la aceasta pozitie de mult timp)

      Reply
  35. Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu o problema. Din neștiința am comandat un ups coldex 1050w care funcționează la 24v. Acum aflu ca trebuie sa l conectez la doua baterii in serie fapt ce nu ma încânta deloc. Exista posibilitatea sa funcționeze doar cu o baterie de 12v ?

    Reply
    • buna ziua. din nefericire nu se poate folosi doar o baterie. trebuie 2 in serie. aasa este construit aparatul sa accepte intrare de 24V. multumesc

      Reply
  36. Buna seara, Am cumpărat de la dv. UPS Alimentare de urgență SinusPRO-2500 W 24V.
    Spuneți-mi vă rog daca pot folosi si un egalizator de baterii legat in paralel cu UPS-ul.
    Mulțumesc !
    Si dacă se poate folosi tot in paralel și Redresor încărcător automat 12-24V LCD 10A VOLT POLSKA .
    Mulțumesc !

    Reply
  37. Dacă UPS ul nu mai încarcă bateria ce se întâmplă . De ce se încălzește bateria iar coolerul UPS uli merge non stop și nu încarcă

    Reply
    • buna ziua. foarte probabil bateria are un element in scurt si nu mai reuseste sa ajunga la 13.8 -14.2 volt de aceea incarca continuu

      Reply
      • Mulțumesc pentru operativitatea răspunsurilor. Cu ocazia altor probe, UPS-ul a funcționat aproximativ 3 ore, iar nivelul de încărcare arătat abia a scăzut la jumătate. Nu pare că încarcă continuu bateria, UPS-ul oprindu-si ventilatorul atunci cand aceasta este full.

        Reply
    • Buna Saera,
      E posibil ca acea baterie sa fie sulfatata / cu elementi in scurt si de aceea nu reuseste sa o aduca la minim 13.8 v
      multumesc

      Reply
  38. Buna ziua,

    Am achiziționat un acumulator Volt lifepo4 100ah cu ups Cyber Power CPS1000E pentru o centrală pe gaz. Din păcate ups-ul nu funcționează bine cu acumulatorul deoarece nu știe sa-l încarce la 14.4v. As dori sa achiziționez un alt ups care sa funcționeze cu acest acumulator lifepo4. Centrala consuma maxim 100w. As dori ca ups-ul sa consume cât mai puțin in modul idle și eventual sa poată incarca acumulatorul mai rapid (cps1000e consuma 20w idle și încarcă la max 7ah). Ce îmi recomandați? Multumesc!

    Reply
  39. Bună seara. Dețin un “UPS centrala termica VOLT sinus PRO-800E 800VA 500W” achiziționat de la dumneavoastră prin platforma Emag, la începutul lunii octombrie. Am conectat la el un termosemineu Koph, pe peleți, de 24 kW și o cameră de supraveghere Tp-link Tapo C210. Toate bune și frumoase in aceste 3 luni de utilizare, cu excepția a 2 situații apărute. Din când în când, mai deconectez UPS-ul de la rețeaua electrică, pentru a permite acumulatorului de 95 Ah să mai facă cicluri de încărcare descărcare. Așa cum vă spuneam, de 2 ori, în timpul funcționării termosemineului UPS-ul a început să piuie strident, după care s-a stins efectiv, lăsând termosemineul fără energie electrică. După reconectarea la rețeaua electrică, acesta si-a revenit și a început să încarce bateria. Precizez că am efectuat măsurători cu un multimetru conectat la cele 2 borne, iar valorile par normale: încărcare:12.95, descărcare 12.25, cu foarte mici variații. De asemenea, afișajul overload nu indică probleme (1-2 liniuțe la aprinderea peleților și cel mult o liniuță în fazele de ardere și modulare a flăcării). Ce este de făcut? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    Reply
  40. Baterie acid alimentata la o eoliana 12 v 400w daca se poate incarca cu alta surasa in paralel de 12v in momentul cind nu incarca eoliana sa intre sursa in functiune automat .
    Daca este posibil !

    Reply
    • buna seara. nu imi este clara intrebarea insa sa stiti ca invertoarele solare au un buton prioritate retea sau prioritate baterie. aceasta cred ca indeplineste partial cerinta dvs.

      Reply
  41. Salut! As vrea sa configurez un sistem de backup de rezerva ups + acumulator agm + panou solar. Acesta va fi folosit în cazuri de urgenta de o centrala pe gaz Ariston Alteas sau de un hidrofor Maxima-QB60, motor 0.37 KW. Eu m am gândit la Ups well Evolution 1000w și un acumulator Dbsolar 100ah AGM. Exista alternative pe site-ul dvs în stoc? Puteți sa mi dați un sfat, o părere? Mulțumesc anticipat

    Reply
  42. Buna ziua! De ce nu functioneaza centrala daca scot UPS-ul din priza? Am legat-o la impamantare si degeaba. Care ar fi solutia?

    Alta intrebare ar fi: cum obtin sinusoida perfecta de la un generator ieftin care scoate o frecventa instabila pe la 45Hz? Ce sa cumpar?

    Multumesc!

    Reply
    • buna ziua
      daca intra in eroare ionizare flacara inseamna ca centrala are neaparata nevoie de un nul permanent. ups-urile genereaza energie fara un nul cu referinta 0 fata de impamantare.
      aveti 2 solutii : transformator izolator sau o rezistenta intre null si impamantare.
      verificati va rog cu instalatorul centralei
      Multumesc,
      DAneil

      Reply
    • buna ziua
      daca intra in eroare ionizare flacara inseamna ca centrala are neaparata nevoie de un nul permanent. ups-urile genereaza energie fara un nul cu referinta 0 fata de impamantare.
      aveti 2 solutii : transformator izolator sau o rezistenta intre null si impamantare.
      verificati va rog cu instalatorul centralei
      Multumesc,
      DAneil

      Reply
  43. Multumesc pentru raspuns!

    Alta intrebare ar fi: cum obtin sinusoida perfecta la 50Hz de la un generator ieftin care scoate o frecventa instabila pe la 45Hz? Ce sa cumpar?

    Multumesc!

    Reply
    • Buna Seara. va rog mai multe detalii de ce va streseaza asa de tare frecventa generatorului. aplicatiile moderne nu sunt influentate de freventa retelei. poate doar sa aveti un motor sincron altfel nu vad o problema
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
      • Nu merge UPS-ul cu acel generator si in consecinta nu incarca bateria. Face urat de tot! Motor are pompa centralei si cand e tensiune in retea de la generator UPS-ul e decuplat iar centrala ia tensiune din generator. Mi-e frica s-o las sa functioneze pe asa curent urat (nestabilizat si cu sinusoida anapoda). Cum sa aduc frecventa la fix 50? Multumesc!

        Reply
    • buna ziua
      multumim pentru achizitie. acumulatorul de 26ah e un pic cam mic, ups-ul incarca cu minim 5ah. la baterii agm este ok un curent de incarcare d e 30%. insa parca v-as recomanda ceva un pic mai mare si setat curent de incarcare de 5ah.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
      • pe date tehnice zice ca “Curent maxim de încărcare: 7,2 A”.
        Care ar fi urmatorul model de baterie recomandat?
        Multumesc

        Reply
  44. Am un ups Power Sistem HD 1600. Ce acumulator îmi trebuie pentru a asigura alimentarea unor consumatori de 800w.

    Reply
  45. Am un ups Power Sistem HD 1600. Ce acumulator îmi trebuie pentru a asigura alimentarea unor consumatori de 800w pentru un timp de 2 ore. Mulțumesc.

    Reply
  46. Bună ziua, am comandat de la Dvs un UPS Centrala termica sinus PRO 800E 500W, sinus pur, acumulator extern.
    Funcționează bine, am cumpărat o baterie noua și am lăsat-o câteva zile legat la sursa sa se incarce.
    La prima proba după ce am întrerupt alimentarea de la rețea primele 2 liniuțe de la indicatorul de baterie au scăzut aproape instant. Oare este baterie? Am cumpărat-o noua, pompa are în jur se 60 w/h.
    Apoi a mai ținut vreo 4 ore fără sa se termine bateria. Ar trebui sa verific cumva bateria? Mulțumesc!

    Reply
    • Buna ziua. pare pana acum o functionare normala. Indicatorii de pe afisaj sunt orientativi si nu trebuie luati neaparat in valoare absoluta. Astept sa imi spuneti daca mai aveti si alte observatii / nelamuriri
      Multumesc

      Reply
  47. Bună.Am un UPS PROsinus 500 KEMOT și nu se mai oprește ventilatorul când încarcă bateria, dacă scot bateria ventilatorul se oprește. Să fie acumulatorul de vină

    Reply
    • buna ziua. este posibil ca acumulatorul sa fie sulfatat si sa nu mai ajunga sa-l incarce la 14.2v. inseamna ca incarca in continuu. nu este o situatie norma,aa

      Reply
  48. Buna ziua! Am o centala Viadrus pe lemne. Am un WELL UPS 800 VT si ROMBAT 12 v 54 Ah(20 h) 124 Ah (5h)ala
    Cand nu este curent la retea , la centrala Viadrus pe lemne nu functioneaza pompa. Ce este in neregula bateria sau ups?

    Reply
    • buna ziua. verificati cu un bec veioza ceva , se pare dupa cum descrierit ca ups-ul este defect si nu genereaza tensiune din baterie.

      Reply
  49. Buna ziua, am un UPS socomec itys-e tower 8kw ce a venit cu 20 acumulatori 12v9Ah ce nu mai tin curent , doresc ca schimb cu ceva mai bun lifepo4 de exemplu daca nu este vreo problema ?
    Am gasit lifepo4 12.8v/10aH dar nu stiu pun doar 19 bucx12.8 sa iasa un 243v sau tot 20 buc si nu are importanta ? De asemenea pentru cresterea timpului de backup sunt necesari mai multi amperi?
    Va multumesc

    Reply
    • Ma tem ca nu puteti sa faceti direct aceasta inlocuire. managementul incarcarii acumulatorilor este dat de placa electronica.
      sa verificati cu manualul service daca are o setare in acest sens.

      Reply
    • buna ziua. dar altfel functioneaza ok ? adica genereaza curent din baterie ? butonul din mijloc de oprire / pornire invertor trebuie tinut apasat macar 3 secunde. Multumesc,

      Reply
  50. Bună ziua, am observat ca ups-ul încarcă bateria incontinuu, fără ca curentul electric de la rețea sa se fi întrerupt, și când îl deconecteze de la rețea bateria se descarca aproape instantaneu, credeți ca e de vina bateria? Mulțumesc.

    Reply
    • cu aceasta mentine este clar ca bateria are capacitatea scazuta. repet : odata cu scaderea temperaturii capacitatea acumulatorului scade si ea foarte mult.

      Reply
  51. Bună ziua! Am un ups volt sinus pro 1500E. Pot monta o baterie li-ion pe care o am de 14.8V/280ah, cu încărcătorul ei 16.8V/10A în locul celui cu acid? Care este tensiunea maximă permisă pe baterie pt.alimentarea ups-lui ? Mulțumesc!

    Reply
  52. Intrebare de nestiutor : Am centrala termica Ariston Genus one 24 kW cu stabilizator 1000VA/600W, o lada frigorifica Whirlpool de 130l(nu-i stiu puterea), o combina frigorifica Ariston Hotpoint 300kWh/an si tv LG .Vreau sa cumpar UPS sinus Volt alimentare de urgenta. Va rog sa-mi dati un sfat :ce imi trebuie? sinus PRO 2200 E 12 230V ( 1600 / 2200W )este suficient? , ce acumulator trebuie? Va multumesc de rabdare si intelegere…

    Reply
  53. Bună ziua! Am un ups volt 1500VA. Am o baterie li-ion 14,8V/280A, o pot monta în locul celei vechi cu gel împreună cu încărcătorul 16,8V/10A ? Care este tensiunea maximă permisă de alimentare a bateriei ? Mulțumesc !

    Reply
  54. Buna seara! Am o bataie de cap……am vazut ca ati explicat super bine,dar totusi am o dilema…Vreau sa configurez un Ups(industrial) pentru o putere de 20 kW,,,ce ar trebuie sa aleg? de exemplu daca consumul meu va fi de 10 kWh,sa ma tina 2 ore,daca consumul meu va fi de 20 kWh sa functioneze o ora…Imi puteti explica ce baterii as avea nevoie? De cati Ah? Va multumesc!

    Reply
  55. Am un UPS Power System HD-1600 care funcționează corect cu un acumulator auto de 154 Ah. Problema este că are setările pe 220V tensiunea de ieșire. Se poate modifica pe 230V la ieșire ?
    Cât timp poate funcționa cu această baterie pentru consumatori ce însumează 850w ( dintre care un hidrofor cu motor de 600w) ?

    Reply
    • buna ziua. va rog postati link catre manualul produsului sa vedem daca se poate configura iesirea.
      multumesc,
      Daniel

      Reply
  56. Buna vreau sa achizitionez un CO-sinus UPS-400W-WM,este ok pentru o centrala Ariston genus 24 , 80w

    -2 bateri agm 9Ah(paralel)
    – timp de alimentare aprox 1h(preventie la intreuperi si reconectari retea distribuitor)
    multumesc!

    Reply
    • buna ziua. este un produs bun insa am recomanda acumulatori ceva mai mari. producatorul recomanda acumulator minim de 26ah.
      Curentul de incarcare minim ar fi prea mare pentru acei acumulatori si le-ar reduce durata de viata.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply
  57. Buna ziua,
    Am montat un generator de back up cu automatizare si as dori sa cuplez si un ups pentru ca trecerea de la retea la generator sa fie facuta fara intreruperi. Generatorul are nevoie de cca 1min sa porneasca si sa cupleze alimentarea la tabloul casei. Ce ups imi recomandati pt o putere consumata de cca 2500w?
    Mulțumesc

    Reply
  58. Bună ziua!As vrea sa folosesc oriunde o mașină de polish de 900w!As dori sa achiziționez un invertor auto!Ma gândeam la unul de 2000w care are putere conținu de 1000W-1200w.Oare duce acest invertor la pornirea mașinii de polish?

    Reply
  59. Bună ziua dacă am o sursa de curent și e conectat la o baterie și momentan nu e în funcțiune e posibil ca să îmi descarce bateria

    Reply
    • Buna ziua,
      Apasati butonul central al UPS-ului sa se opreasca. Cand este oprit Nu descarca bateria.
      Multumesc,
      Daniel

      Reply

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349