UPS Baterie
ups si baterie

 

Întrebări frecvente (înainte de a contacta departamentul de vânzări sau service, este recomandat să citiți următoarele informații)

ÎNTREBĂRI (faceți clic pe întrebare pentru a merge la acesta):

1. Ce tip de baterie este cel mai potrivit pentru dispozitivele UPS ?
2. Cum se calculează capacitatea bateriei pentru o anumită sarcină / consum / durata ?
3. Cat tine bateria ? 
4. Cum se conectează bateriile? Serie ? Paralel?
5. Conexiunea bateriilor in serie
6. Conectarea bateriilor in paralel
7. Ce putere a dispozitivului UPS (alimentare de urgență) ar trebui să aleg ?
8. Este posibil să conectați ieșirea surselor de alimentare neîntreruptibile la rețeaua de domiciliu folosind așa-numitele sigurante automate diferentiale ?
9. Pot sa alimentez frigiderul din UPS ? De ce intra in protectie UPS-ul cand porneste frigiderul ?
10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?

 

 

1. Ce tip de baterie este cel mai potrivit pentru dispozitivele UPS ?

La alegerea bateriei (bateriilor), trebuie să țineți seama, printre altele:
– in ce mod va fi folosit setul de baterii (tampon, ciclic)
– tipul bateriei (fără întreținere, AGM, GEL, VRLA etc.)
– tensiunea de intrare a instalației / dispozitivului (12, 24, 48V)
– spațiul disponibil pentru instalarea bateriei (dimensiunile și greutatea bateriei);
În plus, nu uitați să alegeți întotdeauna un set de baterii cu o capacitate totală mai mare decât cererea totală actuală de putere cu min. 10-15%.
Pentru a încărca bateriile ar trebui să utilizați încărcătoarele automate, care, după atingerea tensiunii corespunzătoare pentru încărcarea bateriei sa nu necesite sa deconectați bornele și să mențină o valoare constantă de tensiune, în scopul de a crește durata de viață a bateriei.
Tipul de utilizare de lucru tampon (alimentare de urgență) – bateria este în continuare conectata la circuitul de încărcare și o sursă de alimentare de urgență în caz de pană de curent. După încărcare, bateria consumă un curent minim de conservare, care completează auto-descărcarea.
Utilizare in mod ciclic – Acumulatorul este sursa primară de energie pentru dispozitivul și descărcarea este deconectat de la încărcare și reîncărcat.
Bateriile care nu necesită întreținere nu necesită recompletarea cu apă și întreținere continuă de electrolit (măsurători de densitate, nivel, etc.) Acestea sunt sigilate – poat funcționa astfel, în orice poziție și în condiții normale de funcționare, nu produc gaze prin sigiliul sunt sigur de utilizat și inofensive pentru mediul înconjurător (nr de acid vapori și pericolul de opărire cu acid sulfuric) și nu necesită o cameră specială, ventilație forțată, comparativ cu bateriile convenționale au o rezistență internă mai mică și sunt în medie de 70% mai mici și 50% mai ușoare pentru o anumită capacitate.
Bateriile marcate ca SLA acide cu plumb-(sigilat plumb-acid – sigilat plumb-acid) sau VRLA (Valve Reglementată plumb-acid – plumb-acid supapă reglată), datorită avantajelor și proprietățile lor, functionale din ce în ce înlocuiesc bateriile tradiționale plumb-acid și alcaline, precum și baterii nichel-cadmiu.
În prezent, bateriile fără întreținere sunt realizate în două tehnologii:
AGM (Absorbit Glass Mat) – electrolitul este prins (absorbit) în separatoarele cu fibra de sticla de mare porozitate, situată între plăcile acumulatorului.
GEL (gel) – electrolitul este prins în formă de gel.
Bateriile fabricate în tehnologia AGM au o rezistență internă mai mică, ceea ce înseamnă o mai mare tensiune la bornele și mai lungi, mai ales la livrarea de curent ridicat. Cu aceleași dimensiuni, ele au de asemenea o capacitate mai mare, deoarece o parte din electrolit în bateriile cu gel este un agent de gelifiere. Bateriile Gel disipă mai bine căldura generată în baterie la furnizarea de curent. Ele sunt, de asemenea, mai rezistente la vibrații și șocuri. Acest avantaj este important pentru aplicațiile mobile și portabile . Fiecare celulă de baterii are o supapă de auto-etanșare unidirecțională care se deschide atunci când presiunea din interiorul bateriei crește (ex. Atunci când este supraîncărcată) și eliberează gazele din exterior pentru a proteja recipientul împotriva spargerii.

Bateriile care nu necesită întreținere utilizează un proces de recombinare, adică reacții chimice, datorită cărora oxigenul și hidrogenul generat în timpul supraîncărcării și într-o celulă clasică sunt descărcate în atmosferă, rămân în acumulator sub formă de apă și elimină necesitatea de a-l completa.

Pe baza informațiilor de mai sus, o serie de teste de service și opiniile clienților noștri pentru dispozitivele noastre, vă recomandăm să selectați acumulatorii AGM fără întreținere.

 

2. Cum se calculează capacitatea bateriei pentru o anumită sarcină / consum / durata te timp ?

Când selectați o sursă de alimentare neîntreruptibilă (tampon) pentru o aplicație, va apărea parametrul de timp de rezervă în timpul funcționării invertorului in functie de capacitatea bateriei. Standardul PN-EN 50131-6 defineste acest timp prin:
Wa = [(Pu + Pz) * T] / 0,9
Q = 1,25 * (Wa / V)

în cazul în care:

Wa – numărul de ore ale sistemului în timpul specificat de noi și la 90% eficiență (0.9)
Pu – putere nominală a dispozitivului conectat [W]
Pz – puterea consumată de sursa de alimentare neîntreruptibilă în regimul de mers în gol [W]
T – timpul de lucru necesar sistemului [h]
Q – capacitatea bateriei [Ah]
1,25 – factor care ia în considerare scăderea capacității bateriei datorată îmbătrânirii
V – tensiunea bateriei [V]
Exemplu: Aparatele noastre necesita intr-o funcționare continuă de 500 W, sursa de alimentare neîntreruptibilă de urgență consumă aproximativ 0,5 A și 12 W. Vrem ca sistemul nostru să funcționeze timp de 5 ore în funcționare continuă.
Wa = [(500 + 6) * 5] / 0,9 = 2530 Wh / 0,9 = 2810 Wh
Q = 1,25 * (2810/12) = 1,25 * 235 Ah = 295 Ah
Calculele arată că avem nevoie de o baterie cu o capacitate de aproximativ 295 Ah pentru a furniza un dispozitiv continuu de 500 W timp de 5 ore. În acest caz, putem, de exemplu, să alegem 3 x aku AGM 100 Ah și să le combinăm în paralel, ceea ce ar trebui să indeplinească cerinta de rezerva de timp .

3. Cat tine bateria ?

Aplicand formula de mai sus am calculat o serie de valori uzuale care sa va poata ajuta sa aveti usor o valoare apropiata:

  Timp aproximativ de funcționare a sursei de alimentare
Sarcina – consum /Acumulator 50 W 100 W 200 W 300 W 450 W
18 Ah 3 ore 1 ora 40 min. 1 ora 40 min. 25 min
33 Ah 5 ore 3 ore 1 ora 30 min 1 ora 40 min
40 Ah 6,5 ore 3,5 ore 2 ore 1 ora 15 min 55 min
55 Ah 8 ore 4,5 ore 3 ore 1 ora 40 min 1 ora 10 min
65 Ah 10 ore 5,5 ore 3 ore 45 min 2 ore 10 min 1 ora 40 min
100 Ah 16 ore 9 ore 6 ore 3 ore 25 min 2 ore 15 min
4. Cum se conecteaza bateriile ? Serie ? Paralel ?

Bateriile / acumulatorii pot fi combinate în următoarele moduri:
– în serie: pentru a obține o tensiune mai mare;
– în paralel: pentru o capacitate mai mare;
– serie -paralel : pentru o tensiune mai mare și o capacitate mai mare a setului

5. Conectarea serie a bateriilor

Bateriile sunt conectate în serie pentru a obține o tensiune mai mare. Prin conectarea a două baterii 12V în serie, o baterie de 24V, patru baterii de 12V sau două baterii 24V vor primi o baterie de 48V etc.
Când conectați bateriile în serie, amintiți-vă despre cerințele pentru bateriile individuale, acestea trebuie să includă:
– aceeași capacitate;
– rezistență internă similară;
– aceeași marcă și tip;
– dintr-o serie de producție;
– cu o uzură similară;

 

6. Conectarea paralelă a bateriilor

Bateriile sunt conectate în paralel pentru a obține o capacitate mai mare. Prin conectarea a două baterii în paralel, va rezulta o baterie cu o capacitate totală a acestor două baterii. De exemplu: 1 x AGM 12V 100 Ah și 1 x AGM 12V 150 Ah, conectate în paralel, rezulta o baterie AGM 12V cu o capacitate de 250 Ah.
Cele mai bune rezultate sunt obținute prin combinarea bateriilor cu aceiași parametri (capacitate, grad de uzură, rezistență internă). Cu toate acestea, în ceea ce privește repetabilitatea parametrilor bateriilor individuale conectate în paralel, cerințele sunt mult mai mici decât în cazul conexiunilor în serie. Cerința de bază este aceeași tensiune nominală – același număr de celule (celule) monobloc conectate.
În cazul conexiunii paralele, este posibilă combinarea:
– baterii de diverse capacități;
– baterii de la diferiți producători;
– diferă semnificativ în ceea ce privește gradul de uzură;

7. Ce putere a UPS-ului (sursa de tensiune de urgență) ar trebui să aleg?

În dispozitivele de alimentare de urgență UPS există doi parametri cei mai importanți pentru care trebuie să fiți atenți atunci când alegeți . Este vorba despre puterea continuă (utilă) și puterea instantanee (supraîncărcare). Înregistrarea puterii eșantionului se prezintă după cum urmează: 1000/1500 W sau 2000/4000 W. Primul parametru este întotdeauna puterea utilizabilă, adică cea care determină puterea care poate fi acționată într-o funcționare continuă de către sursa de alimentare. Al doilea parametru determină cantitatea de energie care poate fi furnizată de sursa de alimentare într-o suprasarcină, adică în timpul funcționării până la aproximativ 1 s la sarcina maximă.
Să presupunem că avem un astfel de set:
– Un dispozitiv A de 100 W
– dispozitiv B 400 W
În total, avem aproximativ 500 W în funcționare continuă, totuși, unele tipuri de dispozitive, cum ar fi dispozitivele cu inducție activă, cer la pornire o putere nominala mult mai mare. Să presupunem că dispozitivul A solicita la pornire aproximativ 300 W.
A rezultat din calcule:
– putere continuă / utilitară (500 W)
– putere instantanee / suprasarcină (700 W)
Sursa de alimentare ar trebui să aiba o rezerva de aproximativ 15-20% din putere, avem nevoie de o sursă de alimentare care să reziste la o putere continuă de 600 W și o putere instantanee de 840 W. Acești parametri sunt îndeplinite de sursa de alimentare de urgență sinusPRO 1500 E (1000/1500 W).
În acest fel, puteți verifica cu ușurință dispozitivul potrivit pentru instalarea dumneavoastră și nu  unul subdimensionat pentru cerintele dvs.

8. Este posibil să conectați ieșirea surselor UPS-urilor la rețeaua de acasă folosind sigurantele automate diferentiale ?

nu este permisa conectarea prin sigurante diferentiale
Adesea, clienții după achiziționarea unei surse de alimentare neîntreruptibile, de exemplu: sinusPRO 2500 W doresc să conecteze o ieșire de 230V a sursei de alimentare la rețeaua de domiciliu folosind așa-numitele sigurante diferentiale.  Din păcate, această conexiune este incorectă și poate deteriora UPS-ul. Prin conectarea ieșirii de 230 V la protecția curentului diferențial principal din clădire, accesăm faza (P), zero (N) sau masă (PE) din rețea direct la ieșirea invertorului nostru. Tensiunea din spate la ieșirea invertorului îl va deteriora sau va cauza erori.
Dacă doriți să alimentați unele dintre dispozitivele din rețeaua de domiciliu, trebuie să separați circuitul diferențial de curent de la ieșirea alimentatorului PSU de restul sigurantelor din clădire.

 

Pot sa alimentez frigiderul din UPS ? De ce intra in protectie UPS-ul cand porneste frigiderul ?

La pornire motoarele de frigider au un impuls / varf de consum foarte mare. VEdeti in poza de mai sus . In mod normal motorul consuma 200w dar la pornire pentru o fractiune de secunda consumul ajunge la 900w.

Din acest motiv , daca alimentam frigiderul din UPS , acesta (UPS-ul ) intra in protectie de supra incarcare / overload.

Fie alegeti un UPS de putere mai mare fie, va orientati la un frigider modern cu invertor care nu are acest impuls la pornire.

10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?

10. Centrala termica intra in eroare cand functioneaza pe UPS – Baterie ? Eroare ionizare F04 ?

Au fost raportate la o sedie de centrale VAillant si Phorotherm erori cand UPS-ul comuta pe baterie.

Aceasta situatie a fost discutata mult si pe forumuri gen :

https://www.elforum.info/topic/83483-ups-centrala-termica/#comments sau https://forum.softpedia.com/topic/1034698-ups-centrala-termica-nu-functioneaza/page__st__18 sau https://forum.softpedia.com/topic/1034698-ups-centrala-termica-nu-functioneaza/page__st__18

IAta cativa pasi care trebuie urmati :

 • Verificati ca priza are impamantarea conectata
 • incercati si rotiti stecherul in priza
 • in manualul de instalare de la un model de Buderus este mentionat ca pentru a pastra verificarea de ionizare trebuie adaugat un rezistor de 1M Ohm intre impamantare si priza de null. aceasta este documentata in manualul de utilizare al centralei de exemplu :

Join the Conversation

69 Comments

 1. Buna,
  Bun materialul. Am totusi o mare intrebare(si rugaminte).
  Pot /cum sa conectez iesirea de 220v in paralel de la mai multe UPS identice, pentru a obtine o putere utila mai mare , pe partea de 220Vca.
  Vreau sa conectez in paralel 3,4, UPS, identice pe partea de 220V.
  Credeti ca e posibila o canectare, fizica, sau chiar prin intermediul unor bobine de soc, (CuEm de 1,..mmp, si spire relativ putine, zeci de spire), fara a distruge UPS?
  Multumesc!

  1. Buna ziua,
   Multumesc pentru apreciere si intrebare. Sa conectati direct iesirile , nu este o optiune, fiecare ups are fiecare puntea lui de iesire cu oscilatorul lui. Ar trebui sincronizate in faza toate. O optiune este sa conectati la fiecare invertor cate un set de consumatori. Am sa ma interesez mai mult de aceasta optiune si revin la dumneavoastra in caz ca exista o alta solutie.
   Multumesc,
   Daniel

   1. Buna seara. Pt o baterie de 110 ah ce ups imi recomandati? Mentionez ca ups il folosesc la alimentarea unei pompe la o centrala pe lemne.

     1. buna ziua. in trecut pentru acumulatorii clasici se recomanda incarcare cu 10% din capacitate. insa bateriile noi acum , si mai ales cele start stop accepta incarcare cu pana la 30% din capacitate. deci undeva in jurul a 10 -15% din capacitate este ok.

 2. buna,am un consumator de 1500w.daca fac ups pretul energiei este mai ieftin sa merg pe baterii continuu sa platesc incarcarea cumulatorului sau direct la reteaua de 220v,multumesc

  1. buna ziua,
   daca puteti sa incarcati bateriile din alta sursa decat reteaua electrica (gen panouri solare sau si mai bine eoliana / generator) atunci da are rost folositi invertor.
   Altfel este mai eficient sa alimentati doar de la 220V.
   Toate transformarile (220->12V->220v) sunt moduri in care se pierde din eficienta energetica.
   Solutiile UPS se folosesc doar atunci cand nu avem alta sursa de energie.

   Multumesc,
   Daniel

  1. Buna ziua,
   Se recomanda incarcarea cu 10% din capacitatea acumulatorului. Astfel rezulta un termen de incarcare de 10 ore daca bateria este descarcata complet.
   Ups-urile din seria sinus au posibilitatea selectarii unui curent de incarcare de 5A si 10A.
   Tot ups-urile acestea au un mod de incarcare inteligent care monitorizeaza cat s-a descarcat si incarca exact cat trebuie.

   pentru un acumulator de 70ah ati putea sa alegeti 10A curent de incarcare (un pic mai mare) si probabil o incarcare completa ar fi in 7 ore.

   Oricum trebuie sa aveti in vedere ca nu este buna pentru acumulator o descarcare pana la 0 a acumulatorului.

   Multumesc,
   Daniel

   1. Buna ziua,

    Abia ce am achizitionat sursa de cateva zile pentru un termosemineu cu peleti de 24kw.Dupa ce l-am conectat la sursa a scazut randamentul arderii peletului.Daca il alimentez direct de la priza,lucreaza in parametri normali.Aveti idee care ar putea fi cauza?Momentan am deconectat “centrala” de la sursa.

    Multumesc

    1. Buna ziua,
     din puct de vedere electric nu este nici o diferenta intre retea si iesirea invertorului.
     Mai mult decat atat aceste UPS-uri au si functia de stabilizator de tensiune.
     Spuneti-mi va rog sunt diferente mari intre tensiunea de intrare si cea de iesire ?
     Cand spuneti ca a scazut randamentul arderii la ce va referiti ? Ramane mai multa cenusa ?

     Multumesc,
     Daniel

     1. Salut,

      Legat de diferentele de tensiune ,voi reveni dupa ora 16.Ramane mai multa cenusa si scoate foarte mult fum.Avand tiraj fortat,ventilatorul este mai lent.

      Multumesc

     2. Buna ziua,
      Ce pot sa va asigur este ca dpdv electric iesirea electrica este absolut identica cu intrarea .
      Nu pot sa comentez la partea cu mai mult fum. Poate ca ventilatorul este comandat de electronica centralei in functie si de temperatura de afara . e doar o supozitie.
      Daca ati cumparat produsul de la noi si vreti o asigurare suplimentara va putem trimite un nou UPS la schimb .
      Multumesc,
      Daniel

     3. Buna,

      L-am luat de pe emag,dar livrat tot de catre voi.Eventual ii voi face retur acolo(dar daca pot trimite la voi,ptr mine este ok).

      Multumesc

 3. Salut,

  Folosesc sursa pe un termosemineu cu peleti de 24kw.de cand l-am conectat la sursa…nu mai are acelasi randament,evacuarea fiind mai lenta.daca o conectez direct la priza,lucreaza in parametri normali.aveti idee care ar fi cauza?

  Multumesc

 4. Buna,

  Revin cu diferentele de tensiune:variaza, cea care iese fiind mai mica decat cea care intra.
  Ex: input 235/240,output 214/217…uneori fiind la fel ca cea care intra.Daca reusesc,voi masura tensiunea care iese din sursa,nu ce afiseaza!

  Multumesc

  1. Probabil este un răspuns târziu. Enel dă tensiune mare lângă punctul de transformare ca să ”ajungă” și la periferia zonei deservite.
   Ziua nu este o problemă, noaptea, da. UPS-ul ”protejează” la supratensiune, dar o face în trepte de 10%, cam grosier. Deci primește 240, scoate 216. Paradoxal, ne trezim cu tensiune mult prea mică. Și reciproca este valabilă: dă Enel 215V, UPS-ul scoate 237.
   Adică suntem pe invers față de consumatorii ne-UPS-ați.
   Oricum, am bănuiala că și ventilatorul centralei/termoșemineului este ușor obosit, poate și din cauza supratensiunii constante în care a lucrat anterior.
   Și toate astea, ironic, se întâmplă noaptea, exact când e frig și trebuie să funcționeze încălzirea.

 5. La un UPS de 700W, se pot lega, în paralel, două baterii 80Ah și una de 100Ah

  1. Buna ziua,
   Asa cum spune articolul , in conectarea paralel este posibil.
   Este de dorit ca cei 2 acumulatori sa fie in stare cat de cat buna. Adica nici unul dintre ei sa nu aiba nici un element in scurt sau intrerupt.
   Multumesc,
   Daniel

 6. Buna ziua. Folosesc un UPS APC de 550 w. Am o pompa la centrală de 70 w consum. Ce autonomie am cu un acumulator de 72AH ? Va mulțumesc !

  1. Acest model de ups are incorporat un acumulator de 12v si 9Ah. daca i-l adaptati sa foloseasca o baterie exterioara de 72ah , aplicand formula din tabel probabil aproape 10 ore.
   Multumesc

  1. Buna ziua,
   In principiu ce pot folosi. trebuie sa grupati celulele pentru a avea o tensiune de 12v. UPS-ul incarca pana la 14.4V si atunci opreste incarcarea.
   Puteti sa ne dati mai multe detalii despre ce tip de celula aveti ?
   Multumesc

 7. Am o centrala pe lemne cu gazificare(numerus 35kw) consum 260w(3pompe și un ventilator) ce ups și acumulator imi trebuie pt.o întrerupere a curentului de cca.4-5ore. Ce pret au împreună? Multumesc

 8. Buna ziua,
  Ce UPS (cu ce parametri) trebuie sa achizitionez pentru a putea incarca o baterie Rombat Cyclon 12 V, 110 Ah, 900A (EN) ? Multumesc.

  1. Buna ziua,
   toate ups-urile au posibilitatea de selectie curent de incarcare 5A sau 10A.
   puteti sa lasati 10A curent de incarcare si este exact valoarea recomandata de 10% din capacitatea totala a bateriei.
   Multumesc,
   Daniel

   1. 10% nu ar corecpunde exact la un maxim de 100 AH, deci un plus 10 AH ?
    Multumesc, Calin.

    1. Nu trebuie sa luati aceste valori ca si foarte fixe. Este o recomandare. Puteti sa incarcati cu 10A o baterie de 110Ah. VA dura un pic mai mult de 10ore.
     Oricum valorile aceastea sunt duse la extrem. nu se recomanda sa descarcati complet bateria .

 9. buna ziua,
  am comandat de la dumneavoastra un ups volt polska 500VA 350w SINUS PRO-500E ( are in compenenta si stabilizator de tensiune si redresor), mentionez ca am o centrala de 35kw( consum electric 200W -conform cartii tehnice), din momentul punerii in fuctiune a centralei, au aparut erori la centrala, cel care a pus-o in functiune sustine ca de vina ar fi stabilizatorul de curent , deoarecere este pe releu si ca nu ar face fata, mi se recomanda un stabilizator de curent de minim 600W1000VA, pentru ca centrala (rezistenta care produce flacara) sa mearga in parametrii.
  Va rog sa imi spuneti daca pot lega la UPS-ul existent un astfel de stabilizator,UPS-ul sa il folosesc in cazul unei pene de curent, si legat la acesta un stabilizator de 1000VA 600w (asa cum mi s-a cerut);

  1. am uitat sa mentionez ca mi s a recomandat un stabilizator cu servomotor la parametrii mentionati

 10. Buna ziua, pentru o centrala pe lemne cu gazeificare al carei consum specificat este de cca 144 w plus 4 pompe de 44w fiecare (total 320w) este suficient un ups : Sursa tensiune UPS centrala termica 800VA 500W – baterie externa (neinclusa) sinusPRO-800W, acesta pana la urma fiind de 500 sau de 800 de watti ? Sau UPS 1000VA 700W ?
  Ups-ul va trebui sa indeplineasca in 99% din timp functia de stabilizator iar pentru pene de curent va fi cuplat la o baterie auto.
  Va multumesc,

  1. Buna Ziua
   La acest consum este suficient Sinus 800 – Acesta are capacitatea maxima 500W. Cred ca ar fi acoperitor chiar si Sinus 500 – 350W insa ar fi mult prea la limita.
   Multumesc,
   Daniel

 11. Problema conectarii iesirii UPS-ului la reteaua de domiciliu apare doar in cazul interpunerii unei sigurante diferentiale, sau in cazul oricarei sigurante?

  1. daca puteti sa ne dati un pic mai multe detalii am putea sa ajutam mai bine. nu am auzit sa fie probleme cu siguranta diferentiala. Apar probleme doar in cazul unei izolatii proaste fata de masa

 12. Bună ziua! Am tot citit explicațiile de pe site, însă nu am reușit să ajung la o concluzie cu tipul de UPS necesar pt centrala mea Viessman de 35Kw; îmi puteți oferi o recomandare (să nu fie la limita de jos)? Mulțumesc!

  1. Buna Ziua,
   Consideram ca modelul Sinus 800 este acoperitor. Consumul electric este probabil de aproximativ 100w.
   Multumesc,
   Daniel

 13. Salut colegi as vrea sa ma bag si eu in seama cu o vorba ,daca am bateria de 12 v in 14 amp 2 bateri legate in paralel si vreau săi măresc durata de condus a motoarelor (5) cu o baterie auto (exemplu ) de 12v ,50 amp e posibil sa meargă sau 100% se arde placa sau motoarele , vreau săi măresc durata de condus a masini (a copiilor )

  1. Buna Ziua,
   DAca veti conecta corect (Adica sa respectati polaritatea alimentarii) un acumulator de capacitate mai mare nu se va intampla nimic rau. SA nu conectati un acumulator de tensiune mai mare , atunci ar putea aparea probleme.
   As vrea sa va intreb cum incarcati acel acumulator ? MAsinuta aceea are si redresor incorporat ?
   Multumesc,
   Daniel

 14. Salut Daniel dece am zis 50amp pe tru ca vreau sa pun bateria de la masina personală pe masina copiilor sa se joace cat mai mult cu ea si dc o sa meargă ma gândeam sa cumpar un banc de bateri litiu 18650 facut in 12 volți cu 50 amp iarasi dece pentru ca e mai ușoară fata de bateria de la masina personal si da am un încărcător pentru bateriile care le-am primit odată cu masina ,,,App eu de la + baterie mai am o punte redresoare (nu stiu exact daca se chema asa) si scrie pe ea L2 Series 17 A trece + de la baterie prin acea punte dar tot nu mi-ai zis voi avea o durata de joaca mai mare sau nuu,mersi Daniel

 15. Se poate alimenta un frigider la un UPS cu unda sinusoidala simulata? Sau e obligatoriu sine pure? Care ar fi dezavatajul/consecinta?

  1. Motorul functioneaza corect cu unda sinusoidala. cu cea simulata se va incalzi mai tare. nu este recomandat. insa pentru perioade scurte…

 16. Buna ziua.
  Am cumparat de la dumneavoastra ” UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa”
  Vreau sa alimentez centrala termica si cateva accesorii in momentul in care am o pana de curent. Ca si putere necesara 300w. De cati amperi ar trebui sa iau bateria ca sa am independenta energetica undeva in jur de 3 ore.
  Multumesc.

 17. Buna ziua,
  As dori sa cumpar UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W si as dori sa stiu daca se poate conecta impreuna cu un stabilizator cu servomotor si daca da ar fii recomandat sa fie stabilizatorul primul sau UPSul? Acest setup a fost recomandarea instalatorului pentru a alimenta o centrala pe az Veissman de 37KW.
  Multumesc

 18. Bună, eu am o centrala viadrus 30kw și o singura pompa ferro care pe treapta 2 consuma 190w, am un ups de 700 W lam luat mai mare deoarece sar putea sa pun un puffer si o să-mi mai trebuiască pompe… Și o baterie externa de 120ah match… Și îmi ținea 3.5 ore maxim… Nu îmi dau seama de ce asa puțin… Acuma după 1 an îmi tine 1 ora jumate… S-o fi defectat bateria asa singura? În acest 1 an de când am sa luat curentul de 2 ori atâta… Afectează bateria ca sta încărcată tot timpu și trece curentu prin ea ups și pompa?? Care ar fi problema

 19. Am si eu o întrebare . La un acumulator de 12 V , 200 A ce UPS pot folosi , am avut unul de 500 w și sa stricat …….
  Mulțumesc…..

 20. Buna ziua! am un UPS iar in momentul cand il pornesc indiferent daca este conectat la o baterie pentru UPS.uri sau la o priza normală în momentul in care il aprind da sa plece dupa care se aude un piuit, se oprește și apare un triunghi cu semnul exclamații cu erroare . Aveti idee ce se intampla? Multumesc

  1. Buna Ziua,
   Nu am inteles bine cand da eroare. CAnd se opreste curentul si trece pe baterie ? ATunci este foarte probabil ca acumulatorul sa nu mai aiba capacitatea sa stocheze energie.

   Multumesc,
   Daniel

 21. Buna ziua,
  Am cumparat un UPS pentru PC, are 2 prize pentru iesire curent.

  Intr-una dintre prize voi lega PC-ul, iar intrebarea mea este:

  Pot lega un prelungitor cealalta priza, pentru alti consumatori? (monitor, incarcator telefon etc.)

  1. buna ziua,
   Bineinteles. multa lume foloseste prelungitor. ideea este totusi sa nu depasiti consumul total.

   Multumesc

 22. Buna ziua,
  Am achizitionat de la dvs. Volt Sinus Pro 800 VA, 500W.
  1. Ce baterie externa imi recomandati pentru a asigura functionarea pompei de recirculare de la termosemineu, model Wilo 50 Hz, prevazuta cu 3 trepte de putere, treapta a treia avand 0.58 A si 132 W?
  2. La ce foloseste butonul albastru de pe panoul frontal al sursei, aflat sub cele 3 leduri verzi aprinse, avand inscriptia Output@Inverter On/Off? Trebuie sa se tez ceva de la el?
  3. Care ar pe scurt pasii penreu punerea in functriune, eventual anumite setari pe sursa Sinus Pro de la butoanele disponibile?
  Multumesc!

  1. buna ziua,
   TRebuie sa ne spuneti ce autonomie doriti sa aiba solutia. As pune un minim 55ah.
   Acel buton este de pornit / oprit invertorul.
   Pentru punere in functiune . alegeti in spatele ups-ului curentul de incarcare , 5 sau 10A in functie de ce baterie aveti (se recomanda incarcarea sa fie cu 10% din capacitatea bateriei)
   conectati cablurile la baterie. Atentie ! Rosu la +
   tineti apasat butonul albastru 4 secunde sa porneasca si gata !
   Multumesc

   1. Buna ziua,
    Bateria Rombat Tempest, 12V 100Ah, baterie semitractiuene, este buna pentru pompa de recirculare de la centrala?
    Daca ar fi sa aleg, dintre urmatoarele, pe care o recomandati:
    1. Rombat Tempest 100 Ah – baterie semitractiune
    2. Rombat Cyclon 100 Ah, 800 A(EN), tehnologie Calciu, fara intretinre
    3. Rombat AGM-VRLA 70 Ah, 720 A(EN), – tehnologie Start/Stop
    4. Rombat Premier 75 Ah, 750 A(EN), – tehnologie super-calciu/total etansa

 23. Bună ziua,
  Se observă pe spatele “UPS VOLT Polska SInus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa” un buton ON/OFF – Solar priority/AC priority. Ce rol are acel buton?
  Mulțumesc

  1. buna ziua
   Acel buton este prezent la cele cu S la sfarsit gen 800S. si nu la 800e. Si precum spun incearca intai sa consume tot din baterie si apoi sa treaca pe retea.
   Sincer nu prea vad utila functia aceea decat limitat.
   Multumesc,
   Daniel

 24. Am cumparat un ups well commander 600w, pentru o centrala pe peleti. De la instalare, ventilatorul nu s-a oprit deloc. vreau sa stiu daca e normal sau nu si daca nu ce trebuie sa-i fac. Multumesc,

  1. buna ziua
   verific cu colegii de la tehnic. in general ventilatorul functioneaza atata timp cat are o sarcina. de genul : incarcare baterie sau generare 220. spuneti-mi bateria este in stare buna ?

   Multumesc,
   Daniel

 25. buna ziua, am o centrala lafat sm. eco 35 kw si am montat.o la un ups strong 20000va si 1400w… in momentul cand trece pe baterii.. centrala pare sa intre in avarie… merge puțin se oprește 2 secunde… si tot asa… ce ma sfătuiți sa fac?

  1. buna ziua,
   Ce eroare apare pe centrala ? Este posibil sa fie o eroare de ionizare gaz. Trebuie un transformator de separare sau o rezistenta 1MOhm intre null si impamantare (dar va rog sa nu facet dvs asa ceva !) .
   pe ups apare un semn de eroare ceva ?

   Daniel

 26. Am o centrala pe lemn cu gazeificare junkers p= 38 kw cu un ventilator de 50w si 2 pompe clasice insumand 200w -total 250w.Ce pachet imi recomandati sursa + acumulator – ptr. 3-5 ore de functionare.

  1. buna ziua,
   este suficient si ups-ul sinus 500e -care are 500va ssau 350w.
   Multumesc,
   Daneil

 27. Buna ziua,
  Am comandat UPS VOLT Polska Sinus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa, cod produs SINUS-PRO-800E si am primit UPS VOLT Romania Sinus PRO 800 VA 500W centrala termica baterie externa, cod produs: VR-SINUS-PRO-800E, Daniel spunandu-mi pe email, pe 01.03.2021, ca e acelasi lucru. Manualul de utilizare din cutie este al primului UPS. In afara de faptul ca este foarte foarte succint, intreb: are acest UPS AVR (AutoVoltageRegulator) caci tensiunea de intrare afisata este egala cu tensiunea de iesire, iar eu ma asteptam ca cea de iesire sa fie 220 V (+/- 2-5 V) in cazul in care tensiunea de intrare este mult mai mare! Sau eu nu inteleg ce inseamna AVR? Pentru ca nu-mi place sa alimentez centrala cu 236-240 V, cat am eu alimentare aproape 24 din 24 h, si pentru a proteja centrala la opriri de tensiune si reveniri rapide si repetate de ordinul secundelor, inca de la montare imi protejez centrala cu un WELL AVR-SRV-1000VA-WL. Acum am UPS-ul Volt Romania SNUS Pro 800VA 500W (cel negru), alimentat de la retea (cu baterie ROMBAT Premier 55Ah noua) iesirea UPS-ului in intrarea AVR-ului WELL, iesirea acestuia alimentand centrala. Totul a functionat OK, de la inceput, UPS-ul a incarcat bateria (pe 5A) cateva zeci de secunde, apoi ventilatorul s-a oprit, bateria fiind full. Tensiunea la retea 238 V masurata si afisata de UPS (verificate de mine cu voltmetrul) tensiunea furnizata de AVR WELL 223 V (verificata de mine cu voltmetrul), insa, simbolul de overloading de pe UPS este aprins-albastru, desi nicio bara din cele 5 de pe semicercul de jos al indicatorului pe care-l banuiesc ca reprezinta loading nu este aprins. E normal sa fie asa? Nu am incercat inca, dar o voi face, voi pune mai intai, la retea, AVR-ul WELL, in el voi pune UPS-ul VOLT (asa va fi si el protejat de nenorocirrile din reteaua ENEL-Muntenia Sud) apoi voi pune centrala in UPS. Astept si un manual de operare, pe email, daca se poate, dar si sfaturi. Multumesc!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *