Alternative ieftine sau gratuite pentru solutii NVR / CCTV

Image result for surveillance station

O solutie foarte raspandita printre utilizatori este functionalitatea Surveillance Station de la Synology . Ofera o interfata usor de folosit, este o aplicatie care se integreaza foarte bine cu NAS-ul Synology si mosteneste foarte bine integrarea / aplicatia web based.

Acum … Ca sa facem o paranteza poate popularitatea aceasta este si datorata popularitatii distributiilor Xpenology . Nu vom comenta acum cat de legala este aceasta abordare . Totusi daca aveti un computer mai vechi si cateva (minim 1 ) HDD-uri mecanice / cu platane merita sa incercati !

Sa ne intoarcem la subiectul principal, in Synology (Xpenology) este inclusa implicit si functionalitatea de Survellance Station DAR este limitata la 2 camere IP. (Apropo Survellance Station suporta peste 6900 modele de camere si functioneaza cu orice camera IP care are implementat standardul ONVIF) . Peste aceasta limita costul unei licente de inregistrare este substantial – aproximativ 50$ / camera simpla.

Haideti sa vedem ce alternative sunt pentru aceasta functionalitate :

Blue Iris Software

Nu este open source (gratis – gratis ) insa sunt multi utilizatori care apreciaza aceasta aplicatie . Din nefericire nu mai ofera optiuni gratuite… Platesti o singura data si poti sa folosesti pana la 64 de camere + upgrade-uri gratuite. Pentru 59$ nu este o achizitie proasta deloc.

Milestone Xprotect

Are mai multe optiuni de licentiere. Vestea buna este ca cea mai de baza este gratuita si permite inregistrarea a pana la 8 camere.

ISPY CONNECT

Este o solutie foarte apreciata de utilizatori mai ales datorita faptului ca cere putine resurse de la computerul care ruleaza aplicatia. Este o solutie opensource . Ce i se poate “reprosa” este ca ruleaza pe masini Windows. Insa acum exista solutii de a virtualiza si masini Win (pentru fanii Linux).

O solutie open source este de asemenea Motion Eye . Aceasta are un front end este scris de un conational !

MAi merita amintite :

https://zoneminder.com/

https://shinobi.video/

https://www.kerberos.io/

Imaginile din articol apartin site-urilor si sunt asociate link-urilor paginilor producatorilor.

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349