Cand o zbura … Bormasina !

Motoarele brushless (fara perii) si bateriile cu litiu au facut revolutie in domeniul avioanelor telecomandate. Motoarele cu nitro nu mai sunt singura optiune , iar aeromodelismul a devenit mai ieftin si mai usor peste noapte … Aceeași tehnologie (litiu si brushless) și-a găsit drum și în sculele  electrice.

 Un pasionat de aeromodelism a folosit / a decis  sa transforme o bormasina cu acumulator într-o aeronavă zburătoare în acest videoclip, încorporat mai jos.

Peter Sripol a folosit o bormasina DeWalt nemodificata ca si motor, servind ca unitate de propulsie a avionului telecomandat. Un servomotor este folosit pentru a acționa declanșatorul burghiului pentru a servi drept acceleratie.

Deoarece rezerva de putere este redusa în mod semnificativ în comparație cu un motor tip brushless hobby, a fost necesar să se utilizeze o elice mult mai mare decât ar fi de obicei.

Aceasta a fost realizata din lemn cu ajutorul lui William Osman pe un cnc hobby.

Cadrul avionului este format din aripi de spumă cu piese de plop, iar o extrudare din aluminiu servește ca brațul cozii. Câteva piese printate 3D leagă totul împreună.

În ciuda greutății bormasinii, aeromodelul poate să zboare destul de ușor.

Aripile mari și elicia ajută la compensarea deficiențelor propulsorului. Din păcate, nu a existat suficient surplus de putere pentru a transporta o încărcătură de telefoane inteligente pentru a captura imagini în zbor, dar, în general, proiectul ar putea fi considerat un succes .

Sursa : Cordless Drill Sprouts Wings And Takes Flight

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349