Ce înseamnă Wp în specificatiile unui panou solar ?

Sursă: i1.wp.com
Sursă: i1.wp.com

Când vedeți marcajul wp pe eticheta panoului solar, amintiți-vă că acesta este puterea maximă care poate fi generată în condiții perfecte.

Înseamnă că puterea maximă care poate fi produsă de la panou în condiții standard de testare ( STC ) adică iradiere la 1000 w / mp, 25 temperatura celulei de grade Celsius și AM 1,5g. Panoul solar generează energie electrică prin transformarea radiației solare .

2 thoughts on “Ce înseamnă Wp în specificatiile unui panou solar ?”

 1. Bună ziua. Dacă într-o instalație fotovoltaice folosesc o baterie LiFePo4 de 51.2 V și 60 Ah, la cît trebuie setat curentul maxim de încărcare? Dar dacă dublez și pun o a doua baterie identica? Mulțumesc pentru răspuns!

  Reply
  • Buna ziua,
   Acumulatorii din generatii noi se pot incarca cu curenti mari . Cititi specificatiile sau lasati un link. as pune linistit un curent de incarcare de 30% din capacitate. daca le puneti in paralel veti obtine un acumulator cu capacitate dubla deci puteti aplica din nou 30% curent de de incarcare.
   O zi frumoasa
   Daniel

   Reply

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349