Case Smart – platforme pentru case inteligente, avantaje si dezavantaje

smart home, house, technology

Ce Este o Casă Inteligentă?

O casă inteligentă se referă la o configurație a locuinței unde aparatele și dispozitivele conectate la internet pot fi controlate automat de la distanță, folosind un dispozitiv conectat la rețea. Acestea permit utilizatorului să controleze funcții precum accesul la securitate, temperatura, iluminatul și chiar sistemul de divertisment al casei.

De remarcat :

  • O casă inteligentă permite proprietarilor de case să controleze electrocasnice, termostate, lumini și alte dispozitive de la distanță folosind un smartphone sau o tabletă printr-o conexiune la internet.

  • Casele inteligente pot fi configurate prin sisteme wireless sau cablate.

  • Tehnologia pentru casă inteligentă oferă proprietarilor de case confort și economii de costuri.

  • Riscurile de securitate și erorile continuă să afecteze producătorii și utilizatorii dispozitivelor de case inteligente.

  • Deși automatizarea la scară largă poate costa mii de dolari, produsele individuale mai mici, care costă mai puțin de 100 de ron, îi pot determina pe proprietari să înceapă să folosească produse pentru casă inteligentă.

Cum Funcționează Casele Inteligente?

Dispozitivele dintr-o casă inteligentă sunt interconectate și pot fi accesate printr-un punct central, cum ar fi un smartphone sau tabletă. Acestea pot controla de la distanță lucruri precum termostate, camere de supraveghere, lumini și chiar electrocasnice.

Electrocasnicele inteligente vin cu abilități de auto-învățare, astfel încât să poată învăța programul proprietarului și să facă ajustări după cum este necesar. Casele inteligente activate cu controlul luminii permit proprietarilor de case să reducă consumul de energie electrică și să beneficieze de economii de costuri legate de energie. Unele sisteme de automatizare a locuinței alertează proprietarul în cazul în care este detectată vreo mișcare în locuință atunci când sunt plecați, în timp ce altele pot suna autoritățile — poliția sau pompierii — în cazul unor situații iminente.

smart home, house, technology

Sisteme de Casă Inteligentă

Există sisteme wireless și sisteme cu cablu pentru casele inteligente. Sistemele wireless sunt mai ușor de instalat, în timp ce sistemele cu cablu sunt considerate mai fiabile și pot crește valoarea de revânzare a unei case.

Cum să Creezi o Casă Inteligentă?

  • Încălzire: Control mai bun asupra dispozitivelor de încălzire.

    Produsele pentru casă inteligentă permit acum un control mai mare asupra dispozitivelor de încălzire, inclusiv atunci când produsele sunt pornite, oprite și controlate. Produsele inteligente pot fi armate cu senzori de temperatură sau umiditate pentru a se porni sau opri automat dacă sunt îndeplinite anumite criterii. Această linie de inovații pentru casă inteligentă se extinde și la aparatele de aer condiționat.

  • Iluminare: Controlul luminilor prin telefon sau telecomandă.

    Adesea, cu utilizarea unui telefon mobil, a unei mese sau a unei telecomenzi personalizate specifice unui produs, produsele de iluminat îmbunătățesc acum capacitățile proprietarilor de case. Luminile pot fi aprinse și stinse, plasate într-un program sau setate să se schimbe în funcție de orele de răsărit sau apus. La fel ca unele produse mai tradiționale, luminile se pot schimba adesea în funcție de mișcare. Becurile inteligente pot comunica prin Wi-Fi și pot afișa statistici

  • Audio/Vizual: Controlul televizoarelor și sistemelor audio.

    Unul dintre aspectele mai distractive ale caselor inteligente, multe produse de divertisment sunt acum puternic conectate între ele și pot fi controlate cu o singură telecomandă. Televizorul și difuzoarele au acum capacități mai mari de a fi redate la comandă folosind aplicații, inclusiv menținerea unui program sau controlabil vocal.

  • Securitate: Camere de supraveghere și sisteme de securitate avansate.

    Unul dintre cele mai rezonabile aspecte ale unei case inteligente este capacitățile de securitate îmbunătățite. Multe produse au acum capabilități de cameră care urmăresc mișcarea, captează videoclipuri sau permit fluxuri video în direct. Acesta poate fi instalat pentru a se sincroniza cu o sonerie care sună sau poate fi setat pentru a fi afișat în anumite zone ale proprietății dvs. Aceste videoclipuri pot permite apeluri video cu persoana de la ușa dvs., inclusiv capabilități audio.

    Detectoarele inteligente de fum și monoxid de carbon nu numai că sună o alarmă, dar pot fi sincronizate cu telefonul dvs. pentru a vă alerta dacă sunteți departe de proprietatea dvs. Aceste dispozitive pot fi adesea configurate să trimită notificări de urgență persoanelor de contact specificate.

  • Smart Garden Automatizarea controlului gradinii si

    Sistemele automate de irigare au capacitatea de a fi programate pentru o vreme. Acum, sistemele inteligente de irigare iau în considerare climatul și condițiile de mediu un factor care include aceste trăsături în programele de apă existente. Sistemele inteligente de irigare monitorizează condițiile legate de umiditate și se străduiesc să economisească apa.

    smart home, house, technology

Avantajele și dezavantajele caselor inteligente

Case inteligente

Pro

  • Sunt adesea mai convenabile decât metodele tradiționale de programare, control sau accesare a produselor

  • Poate spori securitatea datorită notificărilor sau alertelor

  • Oferă mai multe moduri de a efectua o anumită sarcină (adică luminile pot fi aprinse sau programate manual)

  • Poate duce la economii de costuri pe termen lung atunci când se ia în considerare utilizarea eficientă a energiei

Contra

  • Poate prezenta un risc de securitate deoarece produsele sunt conectate la rețele și pot fi piratate

  • Poate necesita muncă suplimentară pentru proprietar pentru a urmări parole suplimentare și a monitoriza securitatea produsului

  • Sunt adesea mai scumpe decât produsele lor omoloage mai puțin inteligente

  • Poate duce la o curbă abruptă de învățare, în special pentru cei care nu cunosc tehnologia

4 thoughts on “Case Smart – platforme pentru case inteligente, avantaje si dezavantaje”

    • din nefericire – sunt multe cazuri in care dispozitive gen monitorizare bebe induc vulnerabilitati in reteaua wifi a casei si inca multe alte exemple

      Reply
  1. am gaurit pereti de beton,am spart in zid de caramida ,am urcat in pod ca sa trag fire si sa le duc la un tablou,am facut santuri in pardosele …Greu ,,dar rezultate pe masura in masura kilometrilor de cablaje

    Reply
    • Felicitari pentru realizare. De departe cel mai reliable sistem . Nu comentez ca partea de radio poate fi bruiata relativ usor ci pot sa apara disfunctionalitati doar daca pui 2 dispozitive wireless foarte aproape (gen telefon dect + imprimanta in proximitate)

      Reply

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349