8 motive pentru a cumpăra o Camera Auto

Camera auto BLOW F270
Camera auto BLOW F270

Camera de bord, sau camera auto (dash cam in engleza) , a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, în principal datorită numeroaselor sale avantaje. Pur și simplu, acesta este un tip de cameră care este montatz pe parbrizul mașinii dvs. și este concepută pentru a înregistra sunete și imagini în timp ce conduceți.

Scopul camerei auto este de a înregistra cu atenție fiecare detaliu care are loc atât pe șosea, cât și în interiorul mașinii, putând fi folosită în diferite scopuri.

Dash Cam

În prezent, aceste camera auto este utilizata pe scară largă în întreaga lume de către șoferii obișnuiți, instructorii auto, șoferii de taxi și autobuz, ofițerii de poliție și așa mai departe. O funcție importantă oferita de camera de bord este ca sunt accesibile și bogate în funcții este faptul că pot fi cuplate cu ușurință cu diferite tehnologii de bord, cum ar fi înregistratoarele și dispozitivele GPS.

Acestea fiind spuse, iată o prezentare mai profundă a unora dintre cele mai notabile motive pentru care ar trebui să luați în considerare cumpărarea unei camere de bord și instalarea acesteia în vehicul:

1. Aveți dovezi directe ale unui accident de mașină

Acesta este de departe principalul motiv pentru care milioane de șoferi de mașini au decis să-și investească timpul și banii în camerele de bord, în special în Rusia, unde puteți vedea cel mai mare număr de utilizatori de cameră de bord în acest moment. Pur și simplu, camera auto va începe să înregistreze de îndată ce porniți motorul mașinii și va oferi o dovadă în timp real, eficientă, directă în caz de accident.

iStock_000030703104Mici

Dacă a avut loc un accident de mașină și vehiculul dvs. a fost implicat, atunci puteți demonstra că nu a fost vina dvs. și puteți trimite inregistrarea video ca dovada , în cazul în care există un proces judecătoresc (desi nu sunt omlogate in justitie pot fi prezentate si politistul chiar si judecatorul va putea tine cont de inregistrare) . În acest fel, cealaltă parte va fi trasă la răspundere pentru accident și va fi obligată să plătească propriile reparații ale mașinii – fără dovezi video, celălalt șofer poate susține că vina a fost în întregime a dvs., deoarece se întâmplă adesea că șoferii vinovați tind să dea vina pe victime.

Camera de bord este cea mai puternică și eficientă dovadă pe care o aveți pentru a vă apăra, în caz de accident de mașină. În cele din urmă, este mai bine să aveți unul și să rămâneți în siguranță, deoarece vă poate ajuta să economisiți mult timp, bani și probleme pe termen lung.

2. O Camera auto este soluția perfectă pentru șoferii indisciplinați

Un alt motiv important pentru care ar trebui să luați în considerare cumpărarea unei dash cam este că acest lucru vă va ajuta să raportați șoferii nedisciplinați. Fiecare șofer a avut cel puțin o întâlnire proastă cu un șofer rău, de-a lungul „carierei sale de conducător”.

Nu numai că acești șoferi nechibzuți și iresponsabili sunt foarte deranjați și enervanți, dar ar putea pune viața altor șoferi și a pasagerilor nevinovați în pericol. Cu toate acestea, raportarea comportamentului necorespunzător al unui șofer nedisciplinat poate fi o sarcină descurajantă, deoarece aceasta necesită adesea dovezi – dacă nu aveți un martor ocular care să depună mărturie în numele dvs., atunci cazul se răcește de obicei.

iStock_000020744665Mici

Aici intervine camera de bord și oferă dovada finală împotriva șoferilor răi. Cu toate acestea, camera auto poate fi de fapt utilizată pentru a raporta o varietate de șoferi care nu acționează în funcție de starea lor, atunci când se află în trafic. Îl puteți folosi pentru șoferi beți sau șoferi neatenți care trimit mesaje text și conduc, îl puteți folosi pentru raportarea accidentelor de furie rutieră și altele.

Se întâmplă adesea că, chiar dacă sunteți un șofer bun, experimentat și profesionist, care respectă întotdeauna regulile (atât regulile de conducere scrise, cât și cele nescrise, care au legătură cu bunul simț), vine altcineva lipsit de respect și iresponsabil. Aceste persoane pot provoca un accident major dintr-o clipită, iar camera de bord va surprinde fiecare detaliu care are loc pe drum.

3. Camera auto este perfectă pentru instructorii auto și părinții îngrijorați

Ești îngrijorat că copilul tău îți poate lua mașina la plimbare, chiar dacă i-ai interzis în mod repetat acest lucru? Dețineți o companie de taxiuri și bănuiți că șoferii dvs. ar putea folosi câtiva km suplimentari în interes personal sau poate aveți o companie de orice fel și doriți să limitați consumul de combustibil, totuși mile suplimentare se adună fără niciun motiv aparent? Dacă acesta este cazul, atunci camera de bord este cu siguranță cea mai bună soluție pentru dvs.

Pe de altă parte, cumpărarea unei camere de bord este, de asemenea, perfectă dacă împrumutați în permanență mașina prietenilor sau rudelor sau doriți să vedeți ce se întâmplă ori de câte ori lăsați vehiculul la mecanicul local. Mașina dvs. poate fi unul dintre cele mai valoroase bunuri ale dvs. și este absolut normal să fiți preocupați de aceasta și de integritatea acesteia.

Majoritatea camerelor de bord moderne sunt echipate cu dispozitive GPS încorporate în ele, prin urmare, pe lângă înregistrarea fiecărui detaliu care are loc atât în ​​interiorul mașinii, cât și în afara acesteia, camera de bord va înregistra și viteza de conducere, precum și diferitele trasee stradale.

4. Puteți preveni frauda

Frauda în asigurări este una dintre cele mai frecvente probleme ale secolului 21, când vine vorba de vehicule și trafic. Nu numai că frauda afectează companiile de asigurări pe scară largă, dar își are efect și asupra șoferilor de mașini (cei sinceri!).

Mai simplu spus, unii șoferi cauzează în mod intenționat accidente de mașină doar pentru a da vina pe cealaltă parte, pentru a exorta banii victimei. Aceasta este o practică de fraudă utilizată pe scară largă în zilele noastre, în cazul în care cei care o comit de obicei caută șoferi de mașini de ultimă generație pentru a le extorca.

În plus față de extorcarea banilor de la presupusa victimă, care este de obicei nevinovată, dar nu are nicio modalitate de a dovedi acest lucru, acești oameni falsifică și leziuni pentru a colecta banii de asigurare de la companiile lor de asigurări. Pur și simplu, cei care comit frauda susțin că au suferit o leziune de mana , shold și, de obicei, susțin că suferă și de dureri de spate.

Nu este neobișnuit ca acești oameni să solicite spitalizare și chiar despăgubiri pentru a acoperi cheltuielile și „durerea”. Aceasta este de obicei o durere fantomă, care este foarte greu de arătat la raze X, astfel încât escrocii pur și simplu profită de această gaură de buclă și provoacă o fraudă în asigurări.

Camera auto poate preveni cel puțin una dintre aceste două situații neplăcute. Instalând cu atenție camera pe tabloul de bord al mașinii dvs. și înregistrând toate evenimentele, puteți preveni escrocii să vă extorce ilegal bani pentru ceva ce nici măcar nu ați făcut.

Nu lăsați escrocii să profite de tine! Investiți-vă banii într-o cameră auto de bord care vă va menține în siguranță, mai degrabă decât să plătiți acestor escroci banii dvs. munciți pentru a evita să mergeți la proces sau să chemați poliția pentru a rezolva lucrurile.

Nu subestimați niciodată puterea camelor de bord! Dacă te uiți la videoclipurile online cu accidente de mașină și fenomene neașteptate, vei vedea că cele mai multe dintre ele au fost surprinse accidental pe cameră și foarte puține dintre ele au fost înregistrate intenționat. Cu alte cuvinte, o cameră de bord vă poate ajuta să surprindeți lucrurile la care vă așteptați cel mai puțin.

Vedeti in filmul de mai jos o intamplare filmata in Bucuresti la intersectia CAlea Grivitei cu DAcia (si scrieti comentariile dvs ! ) :

https://www.facebook.com/100013663174724/videos/1119461238519305

5. Puteți înregistra întreaga călătorie rutieră

Acest motiv este deosebit de important dacă vă pasionează călătoriile pe drum și mergeți întotdeauna cu cei dragi în excursii ocazionale. Vrei să-ți transformi călătoria într-o călătorie de neuitat pe care o poți vedea de nenumărate ori ori de câte ori apare nostalgia?

Dacă da, atunci o cameră auto este cu siguranță o investiție excelentă care vă va ajuta să vă transformați călătoria într-o experiență excelentă și o amintire pe care o veți prețui de-a lungul anilor.

iStock_000003684121Mici

Dacă sunteți o persoană creativă, vă puteți transforma cu ușurință călătoria în propria aventură – tot ce aveți nevoie este o notă de abilitate și creativitate și o cameră de bord de înaltă calitate care nu vă va dezamăgi atunci când aveți cel mai mult nevoie. Împachetați-vă lucrurile, instalați camera și sunteți bine să plecați!

6. Camerele auto au o mulțime de funcții și funcții utile

Ai fi uimit să vezi cât de mult au evoluat camele de bord pe parcursul anilor. În acest moment, aceste camere de înaltă calitate vin cu o mulțime de funcții utile care vă pot aduce beneficii la mai multe niveluri.

De exemplu, majoritatea acestor camere vin cu notificări sonore împreună cu actualizări de stare vocale – în acest fel, veți fi mereu la curent cu procesul de înregistrare și veți fi informat în timp real, în cazul în care există o problemă cu camera sau cardul de stocare.

Imagine Dash Cam

După cum s-a menționat mai sus, majoritatea camelor de bord vin cu un dispozitiv GPS încorporat în ele și vă vor ajuta să vă urmăriți viteza și locația. Mai mult, aceste camere vă vor ajuta, de asemenea, să vă înregistrați destinația într-un fișier jurnal și să vă gestionați călătoria într-un mod rapid, eficient și fără probleme.

Camerele au și o caracteristică de utilizare a bateriei reduse și, după cum sugerează și numele, această funcție specială este concepută pentru a face camera de bord să utilizeze cât mai puțină baterie posibil. Această caracteristică este utilă mai ales dacă camera dvs. de bord nu își extrage energia din bateria mașinii dvs. și se bazează exclusiv pe baterii externe, deoarece le crește durata de viață.

Majoritatea camerelor vin, de asemenea, cu un ecran LCD generos, de înaltă tehnologie, care are și o tehnologie tactilă. Cu un meniu de navigare ușor de utilizat, cuprinzător și simplu, aceste camere vă permit acum să aveți control deplin asupra călătoriei dvs. pe drum și asupra experienței dvs. de înregistrare.

7. Puteți preveni eficient accidentele de parcare

Parcarea poate fi un coșmar, în special pentru șoferii începători care au tendința de a zgâria accidental alte mașini în timp ce se luptă să le parcheze. Ți-a trecut vreodată prin cap să-ți găsești mașina iubită zgâriată sau grav avariată, știind că era perfect intactă când ai parcat-o noaptea trecută? Te-ai săturat ca vecinul tău să-ți răzuiască mașina atunci când încerci să le scoți de acolo?

De asemenea, o cameră auto bine instalată poate înregistra eficient vandalii care încearcă să pătrundă în mașina dvs., mai ales dacă obișnuiți să lăsați vehiculul nesupravegheat în locuri publice sau în zone slab iluminate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale camerelor de bord este că cele mai multe dintre ele pot fi setate să rămână aprinse pe tot parcursul nopții, fără a fi nevoie să lăsați motorul mașinii pornit.

În plus, camerele de bord pot fi operate de la distanță și din confidențialitatea casei dvs. și puteți trimite toate datele la laptop, computer, tabletă sau telefon inteligent. Aceste came sunt special concepute pentru a oferi proprietarilor de mașini liniștea sufletească de care au nevoie noaptea, știind că mașinile lor sunt sigure și sănătoase în parcare!

8. Poți fi uimit de ceea ce poate captura o camera de bord !

Nu subestimați niciodată puterea camelor de bord! Dacă te uiți la videoclipurile online cu accidente de mașină și fenomene neașteptate, vei vedea că cele mai multe dintre ele au fost surprinse accidental pe cameră și foarte puține dintre ele au fost înregistrate intenționat. Cu alte cuvinte, o cameră de bord vă poate ajuta să surprindeți lucrurile la care vă așteptați cel mai puțin. Vedeti in filmul de mai jos o intamplare filmata in Bucuresti la intersectia CAlea Grivitei cu DAcia :

https://www.facebook.com/100013663174724/videos/1119461238519305

Pe lângă faptul că camerele de bord sunt o investiție excelentă din punct de vedere al siguranței și din punct de vedere legal, aceste camere vă pot ajuta să înregistrați și unele evenimente de neuitat. De exemplu, camera de bord a unui șofer de mașină rus a înregistrat meteoritul care a zburat peste Rusia, iar clipul a ajuns să aibă zeci de milioane de vizualizări pe Youtube.

Există nenumărate alte evenimente neașteptate surprinse pe camerele de bord, de la accidente care implică alte mașini la presupuse activități paranormale și animale surprinse în mijlocul drumului. Camera montată pe tabloul de bord poate fi utilizată în nenumărate moduri diferite!

Concluzii finale :

Pentru a rezuma totul, o cameră auto este o investiție excelentă, mai ales că este foarte rentabilă și are un design foarte simplu, care constă de obicei dintr-un microfon și o cameră digitală cu lentilă fixă. Aceste camere simple pot fi instalate pe bord sau pe parbrizul mașinii dvs. în câteva secunde, datorită ventuzei lor.

Aveți la dispoziție o gamă largă de camere auto pentru a alege, de la cele low-end care costă doar câteva zeci de lei până la high-end, camere de ultimă generație care vin cu afișaj color, cu inregistrare de timp si data , două obiective ca precum și un afișaj color. Alegerea este în întregime a dvs., în funcție de buget, nevoi și preferințe!

3 thoughts on “8 motive pentru a cumpăra o Camera Auto”

  1. Nu poți prezenta film în instanță dar poți atașa la dosar stopcadre tipărite. 2-3 pe secundă, 5-10 secunde, înseamnă 10-30 de pagini. Mai mult decât edificator.

    Reply
    • da. asa este. iar in cazul accidentelor de circulatie sa stiti ca politistul chiar tine cont daca aveti o filmare !

      Reply
      • Atenție însă:
        1. Pentru filmarea din spate trebuie 2 camere (dual cam) și cablu între ele.
        2. Pentru filmarea în interiorul mașinii trebuie cameră cu 2 obiective (taxi cam)
        3. Pentru filmarea în lateral nu prea există soluții decât un alt set dual sau cameră pivotantă. Faza cu șoferul de vizavi care face semne obscene e greu de capturat.
        4. Pentru capturarea numerelor de înmatriculare noaptea e nevoie de cameră 4K de calitate și nici așa rezultatele nu sunt excelente.
        5. Camera trebuie să aibă mod parcare și, ideal, sursă auxiliară de alimentare. Nu vrei să ai probleme cu bateria după o noapte rece de iarnă.

        Cele de mai sus sunt scrise pentru cei foarte pretențioși.
        Orice cameră e bună și-și face treaba pentru situațiile de trafic obișnuite.

        Reply

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349