Dezinfectant mâini rețeta OMS anti coronavirus

Dezinfectant mâini rețeta Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) anti coronavirus bazata pe alcool izopropilic.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut publică o rețetă prin care populația își poate prepara acasă dezinfectant de mâini, pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus. Rețeta vine în contextul în care dezinfectanții din comerț sunt tot mai greu de găsit si foarte scumpi.

Reteta este prezentata pe site-ul OMS (World Health Organization ) si poate fi descarcata de la acesta adresa : https://www.who.int/gpsc/5may/Guide_to_Local_Production.pdf

Substantele necesare sunt Substante necesare: alcool izopropilic, apa oxigenata, glicerina si apa fiarta/racita (Isopropyl alcohol 99.8%, Hydrogen peroxide 3%, Glycerol 98%, Sterile distilled or boiled cold water)

Prin comparaţie, spirtul din comerţ conţine etanol mult mai puţin concentrat, de 70% şi nu are nicio altă substanţă activă.

COVID-19, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pandemie, a afectat 122 de ţări din lume şi a cauzat mai mult de 4.700 de decese. Din totalul de cazuri confirmate, începând cu finalul anului 2019, când coronavirusul a fost depistat în China, peste 65.000 au fost tratate, potrivit datelor OMS. Italia (peste 15.000 de cazuri), Japonia (peste 13.000 de cazuri), Iran (peste 10.000 de cazuri), Coreea de Sud (peste 7.800 de cazuri) şi Spania (peste 3.100 de cazuri) urmează Chinei (81.000 de cazuri) ca număr de persoane infectate.

Viteza cu care se răspândeşte boala a făcut ca numeroase ţări să îşi închidă frontierele, mai întâi cu China şi Iran, apoi şi cu Italia şi Spania, între altele, dar şi ca unele state să declare stare de urgenţă. Statele Unite au decis, să interzică pentru 30 de zile deplasările din spaţiul Schengen, cu excepţia Marii Britanii.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349