Ce inseamna curatare catalitica ? Dar pirolitica ?

ce inseamna curatare catalitica
ce inseamna curatare catalitica

Dacă există o munca in gospodarie pe care toată lumea o urăște , este acea de a curața cuptorul. Curatare catalitica ? Cum ma poate ajuta sa obtin un cuptor curat fara sa folosesc largă de substanțe chimice puternice ?. Vestea buna este ca de acum, există o serie de cuptoare cu autocurățare pe piață, ceea ce înseamnă că rareori va trebui să dați frecati din nou cu stergarul galben!

Cuptoarele cu auto-curățare sunt în mod normal împărțite în două tipuri: catalitic și pirolitic.

Cuptoare cu curatare catalitica

Un cuptor catalitic este atunci când cuptorul dvs. este prevăzut cu
căptușeala catalitica speciala în interiorul cavității cuptorului. Aceste căptușeli sunt tratate cu substanțe chimice și materiale speciale, ceea ce le transforma in materiale fantastice la absorbția grăsimilor. Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti programul de auto-curățare în fiecare lună sau cam asa ceva. În timpul acestui ciclu de curățare, cuptorul este încălzit la 200 ° C sau mai mult pentru a arde și pentru a înmuia depunerile de grăsime în exces. Apoi, puteți șterge orice reziduu cu puțină apă cu săpun.

Veți avea nevoie rar să îndepărtați aceste căptușeli catalitice pentru curățare, dar este important să încălziți regulat cuptorul la temperaturi ridicate, pentru ca procesul de curatare sa fie eficient. Se recomandă ca, in cazul in care gătiți rar la temperaturi mai mari de 200 ° C, o dată pe lună ar trebui să încălziți cuptorul la 220 ° C timp de 30 de minute pentru a menține aparatorile/captuselile catalitice în stare bună de funcționare. Lucrul cel mai grozav la aceste căptușeli este că, atunci când sunt utilizate corect, acestea vor dura durata de viață a cuptorului.

Ceva ce trebuie ținut cont este faptul că întreaga cavitate a cuptorului nu poate fi dotată cu aparatori / captuseli catalitice. Deseori, veți găsi că doar câteva părți sunt prevăzute cu căptușeală catalitica, iar celelalte părți vor trebui curățate în același fel ca un cuptor normal.

Curatare pirolitică

Cel mai simplu și mai eficient sistem de curățare a cuptorului este curățarea pirolitică. Curățarea prin piroliză este mult mai dura pentru reziduurile alimentare decât cea catalitica.

Când executați un program de curățare pirolitic, cuptorul este încălzit la temperaturi extreme de peste 400 ° C. Acest lucru înseamnă că toate depozitele de alimente sunt transformate în cenușă pentru ca pur și simplu si veti putea sa le îndepărtați după ce cuptorul este rece.

Îți faci griji ca poate cei mici vor incerca sa deschida un cuptor cu peste 400 ° C? Nu vă faceți griji, când funcția pirolitică este activată, ușa cuptorului se va bloca. Ușa poate fi deschisă numai după ce cuptorul a atins o temperatură sigură.

Purificarea pirolitică durează adesea câteva ore până la finalizare, comparativ cu 30 de minute pentru curatarea catalitica. Cu toate acestea, puteți seta adesea programul pirolitic să ruleze mai târziu, când este puțin probabil să folosiți cuptorul, de exemplu peste noapte.

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349