Google lansează MediaPipe pentru Raspberry Pi, oferind un SDK Python pentru Machine Learning

Exemplele includ clasificarea audio, text și imagini de pe dispozitiv, detectarea obiectelor, recunoașterea gesturilor și reperele faciale.

Google a anunțat lansarea MediaPipe pentru Raspberry Pi, oferind un kit de dezvoltare software (SDK) bazat pe Python pentru sarcini de învățare automată (ML), complet cu exemple pentru clasificarea audio, clasificarea textului, recunoașterea gesturilor și multe altele.

„În luna mai, am lansat MediaPipe Solutions, un set de instrumente pentru soluții fără cod și low-code pentru sarcini obișnuite de învățare automată pe dispozitiv, pentru Android, web și Python”, scrie Paul Ruiz, inginer de relații cu dezvoltatorii, de la Google. eliberarea. „Astăzi suntem bucuroși să anunțăm că versiunea inițială a SDK-ului iOS, plus o actualizare pentru SDK-ul Python pentru a suporta Raspberry Pi, sunt disponibile.”

Soluțiile MediaPipe, prezentate pentru prima dată sub formă de previzualizare în decembrie anul trecut, înainte de a fi lansate corespunzător la Google I/O în mai, este concepută pentru a oferi dezvoltatorilor un avans în activitatea de învățare automată pe dispozitiv. În cea mai recentă actualizare, partea Python a platformei a câștigat suport oficial pentru gama Raspberry Pi de computere cu o singură placă – deși performanța va varia de la dispozitiv la dispozitiv, performanța maximă fiind atinsă numai pe Raspberry Pi 4 și Raspberry Pi 400. modele.

„Pe lângă configurarea hardware-ului Raspberry Pi cu o cameră, puteți începe prin a instala dependența MediaPipe, împreună cu OpenCV și NumPy dacă nu le aveți deja”, oferă Ruiz ca parte a unui ghid de pornire rapidă pentru utilizarea MediaPipe. pe un Raspberry Pi. „De acolo puteți crea un nou fișier Python și puteți adăuga importurile în partea de sus. De asemenea, veți dori să vă asigurați că aveți un model [ML] stocat local pe Raspberry Pi.”

La momentul redactării acestui articol, Google a publicat exemple MediaPipe Python compatibile cu Raspberry Pi pentru clasificarea audio, reperarea facială, recunoașterea gesturilor, clasificarea imaginilor, detectarea obiectelor și clasificarea textului; alte exemple scrise pentru lansarea Python generică anterioară nu au fost încă marcate ca compatibile.

Mai multe informații despre MediaPipe sunt disponibile pe pagina web a proiectului , cu exemplele publicate pe GitHub sub licența Apache 2.0 permisivă.

Source: Google Launches MediaPipe for Raspberry Pi, Offering a Python SDK for Simplified On-Device ML

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349