10 funcții vitale ale sistemului de management al bateriei (BMS) 

Sistemul de management al bateriei (BMS) este cunoscut în mod obișnuit ca dădaca bateriee sau menajeră a bateriei, în principal pentru gestionarea și întreținerea inteligentă a fiecărei unități de baterie, pentru a preveni încărcarea și descărcarea bateriei, pentru a prelungi durata de viață a bateriei, pentru a monitoriza starea bateriei. 

Sistemul de management al bateriei BMS este compus în principal din diverși senzori, controlere și zenzori de semnal. Pentru a permite vehiculelor cu energie electrica nouă să circule în siguranță pe drum și să îndeplinească standardele și specificațiile relevante, sistemul de management al bateriei BMS trebuie să aibă următoarele funcții.

10 Funcții ale sistemului de management al bateriei

Detectarea parametrilor bateriei

Inclusiv tensiunea totală, curentul total, detectarea tensiunii unei singure baterii (pentru a preveni supraîncărcarea, supradescărcarea și chiar fenomenul de pol invers), detectarea temperaturii (cel mai bine fiecare șir de baterie, îmbinările cablurilor cheie au senzori de temperatură), detectarea fumului (monitorizarea scurgerilor de electroliți). , etc.), detectarea izolației.

Estimarea stării bateriei

Inclusiv starea de încărcare (SOC) sau descărcarea de adâncime (DOD), starea de sănătate (SOH), starea de funcționare (SOF), starea energiei (SOE), starea de siguranță (SOS) etc.

Depanare online

Inclusiv detectarea defecțiunilor, aprecierea tipului de defecțiune, poziționarea defecțiunii, ieșirea informațiilor de eroare etc. Detectarea defecțiunilor se referă la algoritmul de diagnosticare și avertizarea timpurie. Defecțiunea bateriei se referă la defecțiunea senzorului, defecțiunea actuatorului (cum ar fi contactorul, ventilatorul, pompă, încălzitorul etc.) a acumulatorului, subsistemul de gestioare termica, defecțiunea rețelei, diverse defecțiuni hardware și software ale controlerului etc.

Defecțiunea acumulatorului în sine se referă la supratensiune (supraîncărcare), subtensiune (supradescărcare), supracurent, temperatură ultra-înaltă, defecțiune de scurtcircuit intern, îmbinare slăbită, scurgere de electroliți a bateriei, defectare izolatiei, etc.

Control de siguranță a bateriei și alarmă

Inclusiv controlul sistemului termic, controlul siguranței electrice de înaltă tensiune. După ce Sistemul de management al bateriei BMS diagnosticează defecțiunea, notifică controlerul vehiculului prin rețea și solicită ca controlerul vehiculului să fie procesat eficient (Sistemul de management al bateriei BMS poate, de asemenea, întrerupe alimentarea circuitului principal după un anumit prag), pentru a preveni temperatura ridicată, temperatură scăzută, supraîncărcare, supradescărcare, supracurent, scurgeri și alte daune ale bateriei și personale.

Controlul încărcării

Sistemul de gestionare a bateriei BMS are un modul de gestionare a încărcării, care poate controla încărcătorul pentru a încărca în siguranță bateriile LiFePO4, în funcție de caracteristicile bateriei, nivelul de temperatură și nivelul de putere al încărcătorului.

Echilibrul bateriei

Prezența inconsecvenței face ca capacitatea acumulatorului să fie mai mică decât capacitatea celui mai mic monomer din grup. Egalizarea bateriei se bazează pe informațiile individuale ale bateriei, folosind metode de echilibru active sau pasive, disipate sau disipative sau nedisipative, astfel încât capacitatea acumulatorului să se apropie pe cât posibil de capacitatea minimă unică.

Managementul căldurii

În funcție de informațiile de distribuție a temperaturii din pachetul de baterii și de cerințele de încărcare și descărcare, se determină puterea încălzirii active / disipării căldurii, astfel încât bateria să funcționeze la cea mai potrivită temperatură pe cât posibil și să ofere un joc complet performanței. a bateriei.

Comunicare prin internet

Sistemul de Management BMS trebuie să comunice cu nodurile de rețea, cum ar fi controlerul vehiculului; Între timp, BMS este incomod de demontat pe vehicul, inclusiv calibrarea online, monitorizarea, generarea automată a codului și descărcarea programului online (actualizat fără a elimina produsul). Rețeaua generală de vehicule adoptă tehnologia CAN bus.

Stocarea Informațiilor

Pentru a stoca date cheie, cum ar fi SOC, SOH, SOF, SOE, numărul Ah cumulat de încărcare și descărcare, coduri de eroare și coerență etc. BMS real într-un vehicul poate avea doar o parte din hardware-ul și software-ul menționat mai sus. Fiecare celulă de baterie trebuie să aibă cel puțin un senzor de tensiune a bateriei și un senzor de temperatură. Pentru sistemele de baterii cu zeci de baterii, poate exista un singur controler BMS sau chiar integrarea funcționalității BMS în controlerul principal al vehiculului. Pentru sistemele de baterii cu sute de celule de baterie, poate exista un controler principal și mai multe controlere subordonate care gestionează un singur modul de baterie. Pentru fiecare modul de baterie cu zeci de celule de baterie, pot exista niște contactori de circuit de modul și module de echilibrare și gestionați modulul bateriei de la controler ca și cum ar măsura tensiunea și curentul, controlați contactorii, echilibrați celula bateriei și comunicați cu controlerul principal. Pe baza datelor raportate, controlerul principal va efectua estimarea stării bateriei, diagnosticarea defecțiunilor, managementul termic etc.

Compatibilitate electromagnetica

Datorită mediului dur de utilizare al vehiculelor electrice, BMS trebuie să aibă o bună capacitate de interferență anti-electromagnetică, în timp ce BMS trebuie să aibă radiații externe mici.

Sistemul de management BMS ca un nou centru de management al monitorizării pachetului de baterii de putere a vehiculului cu energie, trebuie să fie temperatura bateriei, tensiunea și curentul de încărcare și descărcare și alți parametri aferenți pentru monitorizarea dinamică în timp real, atunci când este necesar, poate lua măsuri de urgență pentru a proteja bateria monomer . , evitați supraîncărcarea acumulatorului, problemele excesive de temperatură ridicată și scurtcircuit.

 

Source: 10 funcții vitale ale sistemului de management al bateriei (BMS)

 

Leave a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/dandumit/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5349