Termeni si Conditii

Compania care administreaza site-ul http://www.dioda.ro, denumit mai jos WWW.DIODA.RO, este SC Artirom PRO S.R.L, numita in continuare Artirom PRO, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8653/17.10.2001 si avand Codul Unic de Inregistrare: RO14235481 Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Artirom PRO isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina "Termeni si conditii".

1. Documente Contractuale

1.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

1.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

1.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

1.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

1.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

2. Accesul la informatiile de pe site

Artirom PRO garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe site-ul WWW.DIODA.RO si nu ii acorda dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Artirom PRO fara acordul prealabil, in scris. Acordam drept limitat, ne-exclusiv si revocabil de a crea o legatura web (link) catre pagina principala a site-ului WWW.DIODA.RO, sau catre alta pagina, atat timp cat nu aduce daune de orice fel pentru Artirom PRO sau oricaruia dintre partenerii sau furnizorii nostri, numai dupa obtinerea in scris a acordului din partea noastra.

2. Comunicarea electronica

Cand vizitati WWW.DIODA.RO sau trimiteti email-uri, comunicati electronic cu noi. Sunteti de acord ca toate aceste comunicari: email-uri, notificari, acorduri, newslettere, stiri, sau orice alt tip de informatii pe care noi le furnizam electronic, respecta toate cerintele legislatiei in vigoare, nationale si europene. Acceptul dumneavoastra de a comunica astfel cu noi, primind sau trimitand informatii, reprezinta un acord egal cu semnatura olografa pe orice document fizic, ca si cum aceste informatii ar fi tiparite in scris pe un suport material. Dumneavoastra, si WWW.DIODA.RO, sunteti de acord sa respectati intocmai cele transmise pe cale electronica, considerandu-le ca fiind sub incidenta acestor "Termeni si conditii".

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire/inregistrare a acestei comenzi.

3. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului WWW.DIODA.RO - imagini, texte, poze, sigle, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Artirom PRO si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile despre proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul in scris al Artirom PRO, a oricaror elemente din cele de mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului MAGAZIN.DIODA.RO numai in limitele metionate in articolul 1.

4. Comentariile si alte comunicari ale utilizatorilor

Vizitatorii care acceseaza site-ul WWW.DIODA.RO pot face comentarii la adresa lui si a produselor prezentate, care pot fi publicate pe site dupa o verificare prealabila. Artirom PRO isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care deranjeaza in vreun un fel viata altor persoane, incalca drepturile de proprietate fizica sau intelectuala, contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare sau orice alta forma de spam.

Artirom PRO nu va fi responsabila si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune generate de asemenea comentarii sau informatii. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii Artirom PRO si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde in lume.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, direct sau indirect, astfel ca prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. Artirom PRO nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventualele daune provocate de folosirea acestor informatiii de catre alti vizitatori ai site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare ca si restul continutului de pe site, conform acestui document.

5. Despre produse si servicii

Artirom PRO nu ofera nici o garantie, in mod expres, implicit sau limitat la: functionarea site-ului, informatia, descrierile, materiale sau produse de pe site. Utilizatorii sunt de acord ca vizitarea acestui site si achizitionarea produselor sau serviciilor se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in diferite mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Continutul WWW.DIODA.RO (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii producatorilor respectivi. Din acest motiv, Artirom PRO nu isi asuma raspunderea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul WWW.DIODA.RO, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra. Artirom PRO si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Clientul va putea achizitiona doar produsele existente pe stoc la momentul efectuarii comenzii, asa cum acestea sunt descrise in Site.

Artirom PRO nu raspunde de eventualele defectiuni ale produselor cumparate de pe site-ul sau. In caz de defectiune sau alte vicii acestea vor fi returnate producatorului. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Artirom PRO fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Artirom PRO de la acest client.

Produsele si serviciile sunt oferite "asa cum sunt" si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Artirom PRO isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta a importatorului.

6. Despre preturi

Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site altfel. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei. 

Inregistrarea comenzii nu reprezinta si confirmarea acesteia. Dupa preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de catre operatorii nostri in vederea confirmarii si stabilirii detaliilor de livrare. 

Incheierea contractului la distanta are loc in momentul in care operatorul WWW.DIODA.RO a emis factura catre dumneavoastra si / sau v-a confirmat explicit comanda. Veti primi o notificare prin email sau apel telefonic.

In cazul in care dumneavoastra ati achitat pretul in avans prin diferite metode (OP, card bancar, etc), iar comanda nu a fost confirmata de catre operatorul WWW.DIODA.RO suma va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 15 de zile .

Clientul isi asuma intreaga responsabilitate in situatia in care comunica prin formularul de comanda al Artirom PRO o adresa de e-mail invalida, necorespunzatoare, falsa sau de pe o adresa cu alt nume decat pe cea care s-a facut comanda. Acest fapt exonereaza Artirom PRO de raspundere, iar comanda se considera automat anulata. Este posibil ca unele produse sa nu fie disponibile, deoarece intre momentul plasarii comenzii si momentul acceptarii acesteia, stocul sa se modifice. Ne rezervam dreptul de a refuza comenzile care depasesc 2 bucati per produs.

Ne rezervam dreptul de a refuza comanda ta in urmatoarele cazuri: nu se poate confirma plata, exista restrictii de livrare in zona respectiva, produsul nu este in stoc, este retras, informatiile personale sunt eronate sau nu sunt acceptate. 

7. Despre livrare

Termenul de livrare este cel legal stipulat in Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2014 de la confirmarea comenzii.

Livrarea produselor se va face oriunde in Romania . Artirom PRO isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Se va aplica un tarif de livrare pentru comenzile lansate si care va fi specificat pe site. Pe langa tariful perceput de Artirom PRO pentru produse sau servicii se va solicita clientului plata unui tarif de livrare platit firmei de curierat ce efectueaza transportul produselor, adus la cunostiinta clientului in momentul confirmarii comenzii. Sau acest cost poate fi suportat de Artirom PRO si recuperat de la client.

Artirom PRO isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Artirom PRO care include evenimente de forta majora: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente conform legii romanesti. 

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul rapid care a fost angajat de Artirom PRO va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu clientul, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte cheltuielile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Toate produsele cumparate de la Artirom PRO intra sub incidenta unui contract de transport in cazul in care acestea nu sunt ridicate direct de la sediul firmei. Aceasta inseamna ca va asumati riscul de pierdere a unor produse dupa livrarea noastra catre transportator.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si functioneaza.

In cazul in care clientul lanseaza o comanda, aceasta comanda este confirmata , expediata si clientul nu o ridica,  Artirom PRO este indreptatita sa procedeze la recuperarea costului transportului dus intors a coletului si de asemenea sa apeleze la baze de date de clienti neseriosi pana la recuperarea prejudiciului.

8. Despre plata

Plata produselor comandate conform acestor Termeni si Conditii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. Artirom PRO isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans si in anumite procente

Plata in avans se poate realiza prin mandat postal sau ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre Artirom PRO la adresa de e-mail [email protected] sau prin fax, la numarul 021-6672170. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul Artirom PRO.

Plata in avans se considera si plata cu ajutorul cartii de credit online. In acest caz Artirom PRO va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei, si va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor, aceasta verificare putand duce chiar la anularea comenzii respective din motive de securitate. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

9. Garantia produselor

Produsele cumparate prin intermediul site-ului WWW.DIODA.RO beneficiaza de garantia practicata de furnizorul fiecarei marci in parte, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Termenul de garantie implicit (daca nu este specificat altfel) este de 24 luni de la data achizitiei pentru persoanele fizice si 12 luni pentru cele juridice.

10. Linkuri de la/ catre alte site-uri, server, browser

Site-ul WWW.DIODA.RO este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea Artirom PRO nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. Artirom PRO nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului WWW.DIODA.RO.

Artirom PRO nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul WWW.DIODA.RO sau de pe care se ajunge la www.dioda.ro Pentru aceste site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor.

11. Termenii de utilizare a newsletter-ului

Abonare si dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul MAGAZIN.DIODA.RO este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document (vezi articolele 4 - 10), iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea corespunzatoare pe site denumita "Confidentialitate". Artirom PRO detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site (vezi articolele 1 si 3), in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului MAGAZIN.DIODA.RO pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului MAGAZIN.DIODA.RO mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului document. In acest context, Artirom PRO nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

12. Dreptul de returnare a produselor

Clientul are dreptul de a notifica in scris Artirom PRO ca renunta la cumparare, fara penalitati.
- trimiteti o notificare prin e-mail la adresa [email protected] Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. prezentand motivul nemultumirii in cel mult 10 zile de la primirea coletului
- vom raspunde oricarei reclamatii in termen de 2-3 zile lucratoare si daca nu exista alta solutionare va confirmam acceptul pentru returul produselor;
- acceptam la retur doar produse sigilate (sau in ambalajul original) si in perfecta stare de prezentare (fara a fi lovite, rupte, zgariate etc), cu toate accesoriile si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura.
- taxele postale pentru transportul coletului prin Posta Romana spre sediul Artirom PRO va fi suportat de client conform legii romane.
- returnarea sumei datorate in contul produselor returnate se va face doar dupa ce produsele au fost verificate la sediul MAGAZIN.DIODA.RO si s-a constatat ca au fost folosite conform specificatiilor producatorului (Ex : nedepasirea tensiunii si curentului maxim de alimnetare , neinversarea polaritatii alimentarii etc. )
-  Produsele software care au facilitatea folosirii in mod "Demo" nu se pot returna dupa primirea key-code-ului de activare (pentru aceastea se considera ca produsul a fost testat de client in prealabil si cererea activarii reprezinta receptia produsului).

13. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe WWW.DIODA.RO, sau de informatiile prezentate pe acest site, si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti.

14. Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate se poate consulta in pagina :

https://www.dioda.ro/ro/content/3-gdpr-detalii-politica-de-confidentialitate